Okamžité zrušení pracovního poměru

• (neregistrovaný)

2. 4. 2012 18:54

Dobrý den,
    mám značně nevyhovující zaměstnání se smlouvou na dobu neurčitou a pokaždé když si najdu nové, tak mi současný zaměstnavatel odmítne ukončení prác. poměru dohodou. Proto jsem musel risknout a dát výpověď dvouměsíční (do 31.5.2012) a doufat že něco najdu. Našel jsem ale zase s nástupem od 1.5. a zaměstnavatel mě opět neuvolní. Nevím jak to dál řešit než poslední týden od 23. v dubnu nedojít do práce a neomluvit se a dostat Okamžité zrušení pp dle § 55 odst. 1 písm. b.

Kdy to zrušení začne platit a je možné nastoupit od 1.5. do nového zaměstnání i když nebudu mít doma ještě písemné zrušení pp?
    Může mě zaměstnavatel něják postihnout, neproplacení nevyčerpané dovolené.

Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 4. 2012 19:05

div (neregistrovaný)

Re: Okamžité zrušení pracovního poměru
      Tak to raději ani nezkoušejte. Jednak zaměstnavatel vám nevydá potvrzení o zaměstnání, bude vám psát "áčka", potom zřejmě PP zruší, ale může po vás požadovat úhradu škody, kterou jste mu nechozením do práce způsobil. Dovolená se bude za áčka krátit. Navíc nový zaměstnavatel na to nemusí pohlížet zrovna dobře, protože si uvědomí, že pokud se vám naskytne třeba lepší zaměstnání, totéž můžete provést i jemu. Spíše se zkuste domluvit ten měsíc na práci na dohodu v jiném čase než máte dosavadní zaměstnání, nebo pokud máte nějakou dovolenou, tak požádat o její čerpání a v době dovolené už pracovat pro nového zaměstnavatele.

• 2. 4. 2012 19:13

kamil45 (neregistrovaný)

Je možné v době dovolené pracovat pro nového zaměstnavatele, protože toto řešení slyšim poprvé. Nebo myslíte na jiný než hlavní pracovní poměr.

• 2. 4. 2012 19:14

Katka2 (neregistrovaný)

Teoreticky můžete mít víc PP souběžně, takže nemusíte mít ukončen starý, když uzavíráte nový. Ale to vám asi prakticky nepomůže.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).