Odstoupení od úvěrové smlouvy

• (neregistrovaný)

2. 4. 2012 20:44

Poraďte mi prosím. Jsem OSVČ vedu daň evidenci. Vzal jsem si nové auto a splácel dle úvěrové smlouvy. Dostal jsem se do platební neschopnosti a firma kt. jsem auto splácel mi jej zabavila. V loni a předloni jsem jsem dal roční splátky do odpisů. Letos si je už nemohu uplatnit? Auto mi již nevrátí. Budu mudet však doplatit i s úroky. Prosím, jak postupovat, rád bych si uplatnil odpis i letošního roku. Mám na to právo? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 4. 2012 6:54

verčaJ (neregistrovaný)

Re: odstoupení od úvěrové smlouvy
      auto je vaším majetkem a pokud Vám jej úv.společnost zabavila, tak jste měl - podle mého - na ně vystavit fakturu s/bez DPH (podle toho, kdy jste obdržel FA za auto a o jaké auto se jedná)... a pak se měl s úvěr.společností udělat zápočet... zajímalo by mě, jak si auto úvěr.společnost vůbec zaevidovala, když na něj nemají fakturu.. Nebo jste FA vystavoval? Záleží, kdy Vám auto zabavili, pokud jste měl auto k 1.1.11 v evidenci, tak si můžete uplatnit 1/2 odpis, ale tam by měla být opravdu faktura... možná přidá někdo jiný svůj názor

• 3. 4. 2012 6:56

verčaJ (neregistrovaný)

nebo Vám auto zabavili až 2012, to byste mohl uplatnit také 1/2 odpis... psala jsem k 1.1.11, ale pokud bylo zabaveno letos, tak k 1.1.12 auto v evidenci = 1/2 odpis

• 4. 4. 2012 21:18

ZdendaS (neregistrovaný)

Auto zabavili v roce 2011. Faktura od prodejce auta byla vystavena na moji osobu. A prodejce mi rovnou domluvil úvěr se společností CREDI.....Jednalo se o nové auto a odpis měl být v 2011 poslední. Děkuji za jakýkoli typ nebo zkušenost. V 2011 jsem do výdajů automobil raději nedal. Díky za váš čas.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).