Re: zúčtování daní
takže v prohlášení podepíše a pokud by přišla kontrola tak to budou chtít vidět na základě čeho jsem to udělala?
Jde mi o to abych to neudělala já i třeba zaměstnanec sám.
Pokud uděláte RZD a zaměstnanec se ponějaké době rozhodne, že si chce podat DP, tak mu stejně musíte vyjet potvrzení o zdanitelných příjmech a na tom by bylo vyplněno, že jste RZD udělala a počítalo by se shodnotami, které budou na potvrzení i s případnou vrácenou daní.
Druh pracovního poměru nemá vliv na způsob zdanění. Podstatné je, jaký druh daně - zálohová/srážková - byl ze mzdy nebo odměny sražen.
Pokud měl na DPP sraženou zálohovou daň - což by měl v případě příjmu vyššího jak 5.000 Kč a znalé mzdovky, která správně srazila zálohovou daň i bez podepsaného prohlášení - pak "mu to nemůžete zúčtovat ve firmě", ale je povinen podat DP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 4. 2012 20:53
Dobrý večer, co potřebuji mít od zaměstnance nebo dohodáře abych mu mohla udělat zúčtování? stačí když mi řekne že to chce?