Re: zúčtování daní
takže v prohlášení podepíše a pokud by přišla kontrola tak to budou chtít vidět na základě čeho jsem to udělala?
Jde mi o to abych to neudělala já i třeba zaměstnanec sám.
Pokud uděláte RZD a zaměstnanec se ponějaké době rozhodne, že si chce podat DP, tak mu stejně musíte vyjet potvrzení o zdanitelných příjmech a na tom by bylo vyplněno, že jste RZD udělala a počítalo by se shodnotami, které budou na potvrzení i s případnou vrácenou daní.
Druh pracovního poměru nemá vliv na způsob zdanění. Podstatné je, jaký druh daně - zálohová/srážková - byl ze mzdy nebo odměny sražen.
Pokud měl na DPP sraženou zálohovou daň - což by měl v případě příjmu vyššího jak 5.000 Kč a znalé mzdovky, která správně srazila zálohovou daň i bez podepsaného prohlášení - pak "mu to nemůžete zúčtovat ve firmě", ale je povinen podat DP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
2. 4. 2012 20:53
Dobrý večer, co potřebuji mít od zaměstnance nebo dohodáře abych mu mohla udělat zúčtování? stačí když mi řekne že to chce?