Re: Zaměstnání starobního důchodce
Pokud nepobírá předčasný starobní důchod - tam by bylo omezení, postupujete stejně u starobního důchodce jako u každého jiného zaměstnance. Pokud by měl DPP do 10 000,-měsíčně, nebyl by odvod na SP a tím pádem by si z této činnosti nemohl požádat o přepočet navýšení důchodu.
Re: Zaměstnání starobního důchodce
Samozřejmě, že nebude u DPP odvod na SP ani ZP. Psala jsem pouze o SP, protože předčasný důchodce nesmí vykonávat činnost, ze které by se odvádělo SP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 4. 2012 7:40
Prosím Vás, pokud zaměstnávám starobního důchodce na DPP, neplatí tam žádné omezení kolik by si měl vydělat?
Kromě toho, že si může vydělat 10.000,- za měsíc bez toho aniž by odváděl zdrav. a soc. a taky, že dohoda může být na 300 hodin za rok.
Jiné žádné omezení tam neplatí?
Jeden důchodce mi tvrdí, že si může vydělat jen 1.600,- za měsíc, aby neplatil soc. a zdrav., což si myslím, že je nesmysl. Nic takovýho jsem ještě neslyšela.
A je lepší tohoto důchodce zaměstnat na DPP nebo na pracovní smlouvu?
Děkuji