Re: přivýdělek z předčasnému důchodu
Můžete si přivydělat kdekoliv, kde nebude příjem podléhat odvodu SP. Těch zhruba 60000,- je hranice pro odvod DP u OSVČ. U DPČ je možné jen ZMR do 2500,-, u DPP letos jedině do 10000,- za měsíc. Z pracovního poměru se odvádí SP, ten nepřipadá v úvahu, vyplácení důchodu by bylo pozastaveno.
Děkuji za rychlou reakci, takže jestli tomu dobře rozumím, tak na dohodu o provedení práce si mohu vydělat měsíčně do 10 tis a důchod mi nebude pozastaven, je to tak, jinak na nějaké DPČ raději zapomenout, Pouze to zaměstnání z kterého se neodvání sociální pojištění - ANO ? Děkuji
ano, pouze na dohodu o prov.práce, kde se neodvádí sociální pojištění
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 4. 2012 7:52
dobrý den , jsem v předčasném důchodu a chci se zeptat, zda a kolik si mohu přivydělat, aby mi nepozastavili výplatu důchodu, jedna kolegyně mi říkala, že to nesmí překročit hranici 66 tis za rok, tak se chci zeptat jak to tedy je a kde bych si to případně mohla najít. Děkuji za ochotu. Květa