Re: pracovní poměr - nevím si rady
Jestliže jeden p.p. skončil a druhý den začíná nový, musíte mít nový nástup.Jinak si v tom naděláte binec. Sice nemusíte odhlašovat a přihlašovat, ale začíná mu v SP nové rozhodné období. Rovněž tak na ELDP bude mít dva řádky pro každý p.p. jiný.
Co se týká slevy na dani, může mít v měsíci jen jednou. Danit však musíte celý měsíc dohromady ( pokud jste mu třeba propláceli
zůstatek dovolené z prvního p.p.).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 4. 2012 18:16
Dobrý den, dělám prvním rokem mzdovou
zaměstnanec jsem uzavřenou smlouvu na dobu neurčitou, ale po necelých dvou měsícíh marodil a dlouho, po ukončení neschopneky mu byl pracovní poměr ukončen ve zkušební době ke dni 19.3., pak došel s tím, že mu úřad práce nedá podporu, protože mu chybí dva měsíce odpracované, a navíc bylo více práce, tak jsme se rozhodli ho zaměstnat 20.3 na dobu určitou
bylo mi řečeno,že ho nemusím odhlašovat a přihlašovat na soc. a zdrav.
a teď jak to mám udělat v účetním program, ukončit jeden poměr a založit nový poměr, jak to potom bude se slevou na poplatníka v březnu?
a jak pak mám vyplňovat ELDP?
nebo v učetním programu to mám nechat, tak že se pokračuje dál?
děkuji za odpověď