Re: faktura z 2008, dod.dph,kdy odepisov
Podle mě mělo být zařazeno v roce 2008. V DE jsou pouze jedny odpisy (ne účetní a daňové jako v účetnictví) a ty můžete přerušit. Takže ve finále máte špatně pouze výkaz o majetku a závazcích, což ale nemá žádný daňový dopad. Odepisovat jste celé roky nemusela. Takže já bych udělala kartu majetku s datem zařazení v roce 2008 a první odpis udělala až za rok 2011, pokud se Vám to hodí. Jinak povinnost odepisovat není. Jen bych se ještě podívala do smlouvy, pokud byl odklad splátek o tak dlouhou dobu, jestli tam také není něco o tom, že vlastnictví k majetku přechází až úplným splacením.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 4. 2012 22:11
Plátce DPH vede DE. V 1/2011 podáno dodat.DPH za 4.Q.2010 z fapřijaté z 9/2008 (nákup HIM). Dnes už vím, že to byla blbost a měli jsme to zahrnout do 4.Q.2010, ale tehdy jsem si nebyla jistá a po tel.s FÚ kde mne ujistili, že musím podat dodatečné 2008 !!!!! jsem tak učinila. Záhy mi volali, že se spletli, ale bohužel vše již bylo podáno. Takže jsme si pěkně zavařili a prodloužili možnost kontroly z FÚ. Nicméně teď problém. Fa měla odklad splátek do 4Q.2010, proto mi nikdy v DE nechyběla, ale teď v 9/2011 splacena. Jak mám postupovat? Kdy zařadit a odepisovat? Podle mě měl být odpis již 2008? Ale přece nebudu ten rok otevírat? Mohu se opřít o dodatečné DPH a zařadit až 1/2011 a až nyní odepisovat? Nebo už není na odpis nárok? Podotýkám DPFO jsem ještě nepodala. Snad v Pátek.