Vrácené přiznání

• (neregistrovaný)

4. 4. 2012 8:50

dobrý den, za rok 2011 jsem měl hrubý výdělek cca 150000,- (jsem jen zaměstnanec). jako každý rok jsem podal daňové přiznání s 0,- a jelikož jsem se přestěhoval tak jsem podával v v místě nového bydliště. Tady na mě paní hulákala, že mě tu nemají převedeného a manželku, že ano a proč vůbec to přiznání podávám když tam je 0,-.
    Tak já už fakt nevím, jen doufám, že mi jednou nepřijde obsílka o tom, že jsem nepodal přiznání

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 4. 2012 9:06

Katka2 (neregistrovaný)

Re: vrácené přiznání
      1. proč vlastně to přiznání podáváte, když nemusíte (nebo musíte?)
      2. když jste se přestěhoval, měl jste se přeregistrovat k novému FÚ ( a zase - pokud vlastně musíte být registrovaný - proč?)

• 4. 4. 2012 9:06

jasná (neregistrovaný)

Pokud nemáte povinnost podávat daňové přiznání, tak nulové nepodáváte.
      Povinost podávat DP by jste neměl pokud by jste měl pouze příjmy od jednoho zaměstnavatele nebo od více zaměstnavatelů, ale postupně za sebou, ne souběžně. A neměl by jste povinnost ještě něco dodanit - např. příjmy z pronájmu bytu, kapitálový majetek..........

• 4. 4. 2012 9:10

Petr N. (neregistrovaný)

mám jen příjem od jednoho zaměstnavatele, ale jeden rok mi vracejí, pak zase vyjde 0,- atd. takže podávám každý rok. V mém starém bydlišti to vždy přijali, tady na mě jen hulákali místo normálního vysvětlení.

• 4. 4. 2012 9:18

RenataH (neregistrovaný)

Pokud máte příjmy jenom od jednoho zaměstnavatele, požádejte ho každý rok do 15.2. o provedení ročního zúčtování daní a on vám ty daně vrátí místo FÚ. Na FÚ pak už nic podávat nemusíte. Zaměstnavatel je povinen vám roční zúčtování daní provést (pokud požádáte včas), daně budete mít od něj dříve.
      Co se týče FÚ, to víte, úřad je úřad a jsou tam taky jenom lidé...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).