Re: prodej obchodniho podilu s.r.o.
Dobrý den, dekuji za odpoved, udelala jsem to tak. Chci se Vas zeptat,protože jsem již zaznamenala tady hodne od Vas odpovedi.
Vedu danovou evidenci. Nasla jsem doklady za rok 2011 (ruzne od bauhausu az po nakup kavovaru,tiskarne) jsem platce DPH. muzu si uplatnit DPH v roce 2012? vim ze to lze 3 roky ale řeším co s výdajem ? základ dane - hodne mi tady lidi radilo ale bohuzel me asi nepochopili. Mám to dat jako neovlivnujici zaklad dane roku 2012? budu mit za 1Q/2012 opet vratku DPH pujdu opet na kontrolu. Muzete mi prosim poradit zda to tam dat ci nikoliv? Predelavala jsem vlastni prostory na kadernictvi a doklady jsem nasla nahodne az ted. nebo dat jen radsi kavovar, tiskarnu a naklady jako tapety atd... sroubecky..nedavat jen to nejnutnejsi? jako mam tam i domenu ze jsem koupila... dekuji moc za odpoved
odpočet DPH z daňového dokladu můžete uplatnit do 3 let od UZP. Tedy i v roce 2012 u dokladů z roku 2011, pokud jste použila pro ekonomickou činnost. Z hlediska DE buď do daně z příjmů dodatečným DP za rok 2011 nebo mimo daňové výdaje v roce 2012. Je třeba rozlišovat hledisko DPH a daně z příjmů.
děkuji tohle jsem presne potrebovala vedet, vim ze muzu 3 roky uplatnit DPH ale chtela jsem vedet ohledne dane z prijmu . Nechci podavat dodatecne priznani za rok 2011. radsi to dam neodecitatelny naklad roku 2012 a uplatnim si uzp jenom v roce 2012, ano vsechny doklady jsem pouzila na nakup vseho do kadernictvi. Ja se ptam i z toho duvodu ze za 4Q/2011 jsem byla na kontrole a ted pujdu opet urcite na kontrolu na FU .
Dekuji Vam moc za potvrzeni toho co jsem si myslela take.. Dekuji moc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 4. 2012 10:28
dobry den, chci se zeptat, byla jsem spolecnikem v s.r.o. 1,5roku
loni jsem ho prodala za 89526,. Kč
vkladala jsem 70000,- Kc
TEDY se ma zdanit prodej obchodního podilu pouze rozdil ve výši 19526 KČ?
Prosím moc o radu, do které přílohy to mam napsat v priznání za rok 2011?