Re: Mzdy - prosím kontrolu
>Dobrý den,
>
>potřebovala bych si ujasnit pár bodů ohledně mezd.
>
>Pracovní poměr dle smlouvy vznik 1.4.2012, den nástupu
>1.4.2012. Jelikož tento den letos připadl na neděli
>nevím jestli mám do personalistiky napsat den nástupu
>1.4. nebo 2.4. ? Mzda je měsíční.
Musíte dát skutečný nástup.
>
>Zkrácený úvazek 5 dní v týdnu x6 hodin, nástup 1.4. -
>počet dovolené dám 15 nebo se krátí ?
>
Zkrácený úvazek nemá vliv na počet dnů dovolené, jestliže jsou směny 5 dnů v týdnu.
>Typ ELDP HPP 01?
>Typ ELDP DPP 02?
>
>
Typ 01 je pro ELDP stávající , typ 02 je při ukončování p.p ( výstupu). Na DPP se nevystavuje, leda na měsíce, kdy by vzniklo pojistné ( měs., kdy bylo více než 10.000.-, jinak DPP nepojištěno.)
děkuji
Problém by byl, kdyby nesouhlasil den nástupu se skutečností, tím totiž vzniká pojistný vztah.
Já koukám, že jsem se nyní do toho zamotala a napsaal vám to špatně. Ve smlouvě je pracovní poměr dle smlouvy vznik 1.4.2012, den nástupu do zaměstnání 1.4.2012. Nebylo by tedy lepší napsat do smlouvy den nástupu do zaměstnání 2.4.? Pan majitel, když psal smlouvu, tak si nevšiml, že 1.4. připadá na neděli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 4. 2012 11:20
Dobrý den,
potřebovala bych si ujasnit pár bodů ohledně mezd.
Pracovní poměr dle smlouvy vznik 1.4.2012, den nástupu 1.4.2012. Jelikož tento den letos připadl na neděli nevím jestli mám do personalistiky napsat den nástupu 1.4. nebo 2.4. ? Mzda je měsíční.
Zkrácený úvazek 5 dní v týdnu x6 hodin, nástup 1.4. - počet dovolené dám 15 nebo se krátí ?
Typ ELDP HPP 01?
Typ ELDP DPP 02?
Moc děkuji