Re: HPP a DPP
i v případě že to má u jedné firmy by měl podat přiznání?
Jaký je v tom rozdíl? výsledek vyjde stejný jen rozdíl zda to pošle fú nebo firma.
např když něl někdo během roku dvě zaměstnanání tak mi taky dá potvrzení příjmů a zúčtuju jim to v účtárně.
Nějak tomu tedy nerozumím.
>>>Dobrý den, zaměstnanec u nás pracoval celý rok 2011,
>>>donesl mi ke zúčtování dohodu od jiné firmy, můžu mu
>>>udělat zúčtování nebo si musí podat sám přiznání?
>>>Např lidem co u nás pracují celý rok a mají DPP u nás
>>>souběžně s HPP tak těm to dělám normálně já do mezd.
>>>Je to tak OK? děkuji
>>
>>Musí podat DP
>
>i v případě že to má u jedné firmy by měl podat
>přiznání?
>Jaký je v tom rozdíl? výsledek vyjde stejný jen rozdíl
>zda to pošle fú nebo firma.
>
Má-li to u jedné stejné firmy, daní se mu to dohromadfy ( jeden daň. základ) - tedy nemusí DP podávat.
>např když něl někdo během roku dvě zaměstnanání tak mi
>taky dá potvrzení příjmů a zúčtuju jim to v účtárně.
>
Dá vám potvrzení o zdan.příjmech a zálohách na daň a vy můžete
udělat RZ ( zahrnout tyto příjmy a zálohy) pokud byly za sebou, jakmile by byl jediný měsíc SOUČASNĚ a to s režimem záloh.daní , je povinen podat DP . Proto musíte hledět, kdy bylo vyplaceno a zda podepsal - nepodepsal Prohlášení.
>Nějak tomu tedy nerozumím.
Pokud mají u vás DPP+PP, můžete RZD provést. Pokud však má souběžně příjmy od vás i od jiného zaměstnavatele (třeba i na DPP), nesmíte RZD provést, musí si podat daňové přiznání. Pokud by měl z druhé činnost odváděnou srážkovou daň, povinnost podat daňové přiznání by nevznikla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 4. 2012 14:38
Dobrý den, zaměstnanec u nás pracoval celý rok 2011, donesl mi ke zúčtování dohodu od jiné firmy, můžu mu udělat zúčtování nebo si musí podat sám přiznání?
Např lidem co u nás pracují celý rok a mají DPP u nás souběžně s HPP tak těm to dělám normálně já do mezd.
Je to tak OK? děkuji