Re: Podnikání a úřad práce
Děkuji za radu,ještě bych se chtěl zeptat jestli nákup vrtačky,míchačky,apd.které jsou u mě v DE vedené jako drobný majetek jsem povinen v daňovém přiznání v příloze 1-2 udávat jako celkovoiu výši majetku.Nebo jestli se hmotným majetkem,který se uvádí do DP myslí jen firemní auto a ne tyto malé položky.děkuji
Re: Podnikání a úřad práce
Majetkem se zde rozumí dlouhodobý majetek, který podléhá odpisům (tuším, že Vy budete mít účetní odpisy rovny daňovým odpisům). Takže to znamená, že hmotný majetek uvádíte pouze pokud jeho pořizovací cena je vyšší než 40.000 Kč a nehmotný je vyšší než 60.000.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 4. 2012 22:03
Dobrý večer,od 1.12.2011 jsem přerušil živnost do 31.3.2012,ale živnost automaticky se mi otevřela 29.2.2012,protože aní na živnostenském mi omylem napsala otevření živnosti o měsíc dříve než jsem chtěl.Stalo se tedy,že jsem nevědomě měl souběžně otevřenou živnost a zároveň byl na úřadě práce a pobíral podporu.Z mého pohledu je to špatně a musím podporu vrátit,je to tak?Nebo mohu mít otevřenou živnost a být v evidenci ÚP,kdybych podepsal nějaké čestné prohlášení,že jsem nepracoval?děkuji za radu.