Re: Ještě jednou přesčasy-prosím!
Děkuji p. Jasná. Ten průměr jsem jsem snad pochopila, že? Mohla by¨jste se ještě podívat na otázku, pro p. Líbu ohledně přesčasových hodin? Psala jsem to teď ještě jednou. Mzdy dělám krátce a co tady čtu, tak kolegyně , po které jsem práci převzala dělala všechno obráceně. Moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 4. 2012 10:12
Děkuji za včerejší odpovědi na můj dotaz.Měla jsem čas odpovědět až ráno. Za 26 týdnů sečtu u zaměstnance počet přesčas. hodin a ty nesmí v průměru překročit 8 hodin týdně ? My máme zaměstnance, kteří mají přesčasy VI.- XI., takže si můžu rok rozdělit rok na 2 x 26 týdnů a sledovat přesčasy a vypočítat průměr.
Ještě bych Vás chtěla poprosit o radu. Po dohodě se zaměstnanci proplácíme mzdu za práci přesčas i s příplatkem za tuto práci do 3 měsíců od měsíce, ve kterém vznikl přesčas.
Kolegyně u proplácení těchto hodin přesčasu neuváděla odpracované dny na tyto hodiny. Myslím si, že je to špatně. Můžete mi někdo poradit?
Např. mzda za březen 16.896,- Kč, odprac. dny 22, hodiny 176, + přesčasy z února 60 hodin ( 60 x 96,- Kč /hod. ) 5.760,- Kč + příplatek 60 hod. x 27.78,- Kč = 1.668,- Kč. Mám povýšit odpracované dny o 7,5 dne ?
Nevím jestli jsem to napsala správně. Děkuji moc.