Pracovní smlouva

• (neregistrovaný)

5. 4. 2012 13:35

prosím- v roce 1998 jsem uzavřela pracovní smlouvu, kde je napsaná výše mzdy, mezitím mám několikrát změnu, pobírám nyní daleko víc, než je v původní smlouvě. Zaměstnavatel nyní vypsal dodatek, že mzda bude určena mzdovým výměrem, který podepíšu. Jak to bude, když mi třeba příští rok určí hodinovou sazbu nižší, oznámí mi to dalším mzdovým výměrem, to už asi s tím nemusím souhlasit, ale je mi to k ničemu? mzdový výměr již nemusí zaměstnanec podepsat?Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 4. 2012 13:47

pája

Re: Pracovní smlouva
      - mzda sjednaná v PS se může změnit jen se souhlasem obou účastníků, tedy i Vaším, pokud nebudete souhlasit, nemůže ji zam-tel změnit. Správně,když Vám zvyšoval mzdu, měl toto zapracovat formou dodatku do PS.
      - pokud přistoupíte na změnu, že Mzda bude stanovena MV, nikoliv už sjednána v PS, tak se skutečně vystavujete riziku, že Vám vydá několikrát MV s nižší mzdou a pokud dodrží min. zaručenou mzdu pro konkr. skupinu prací dle Vašeho zařazení, tak tomu nic nezabrání.
      - u MV skutečně nemusíte souhlasit, jen se podepisujete na důkaz převzetí toho MV, nikoliv na souhlas

• 5. 4. 2012 14:53

all (neregistrovaný)

Ovšem zase se domnívám, že pokud nyní nebudete souhlasit, klidně vám může dát mzdu, kterou tedy máte sjednánu v pracovní smlouvě.

• 5. 4. 2012 14:55

pája

ano, toto nebezpečí bezesporu hrozí, dá jen to, co bylo dříve sjednáno.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).