Re: Pracovní smlouva
- mzda sjednaná v PS se může změnit jen se souhlasem obou účastníků, tedy i Vaším, pokud nebudete souhlasit, nemůže ji zam-tel změnit. Správně,když Vám zvyšoval mzdu, měl toto zapracovat formou dodatku do PS.
- pokud přistoupíte na změnu, že Mzda bude stanovena MV, nikoliv už sjednána v PS, tak se skutečně vystavujete riziku, že Vám vydá několikrát MV s nižší mzdou a pokud dodrží min. zaručenou mzdu pro konkr. skupinu prací dle Vašeho zařazení, tak tomu nic nezabrání.
- u MV skutečně nemusíte souhlasit, jen se podepisujete na důkaz převzetí toho MV, nikoliv na souhlas
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 4. 2012 13:35
prosím- v roce 1998 jsem uzavřela pracovní smlouvu, kde je napsaná výše mzdy, mezitím mám několikrát změnu, pobírám nyní daleko víc, než je v původní smlouvě. Zaměstnavatel nyní vypsal dodatek, že mzda bude určena mzdovým výměrem, který podepíšu. Jak to bude, když mi třeba příští rok určí hodinovou sazbu nižší, oznámí mi to dalším mzdovým výměrem, to už asi s tím nemusím souhlasit, ale je mi to k ničemu? mzdový výměr již nemusí zaměstnanec podepsat?Děkuji.