Re: Závodní preventivní péče
>§ 103 ZP, to musí mít všichni smlouvu s nějakým
>doktorem? My žádného nemáme. Každý kdo nastoupí si chodí ke
>svému "obvoďákovi"
musí se doržovat platný zákoník práce, nebo stačí číst Reflex? Každý podle svého...
>A ještě prosím info, to musí každý zaměstnance chodit
>na lékařské prohlídky pravidelně 1x za 2 roky? Nebo
>stačří na začátku a když zam-tel chce, tak také na
>konci?
Týý vago, já právě čtu ZP s polu z časopisem Mzdová účetní a tam o tom píší. Já nejsem na této pozici dlouho, tak se nažím mít vše dobře. Ale přijde mi divné, že by paní přede mnou to nedělala resp. neřekla šéfovi, že to tak musí být.
A ještě, jestli jsem to dobře pocohpila, tak to má zaměstnavatel všechno platit, i tu první prohlídku při nástupu?
>>>>§ 103 ZP, to musí mít všichni smlouvu s nějakým
>>>>doktorem? My žádného nemáme. Každý kdo nastoupí si
>>>>chodí ke
>>>>svému "obvoďákovi"
>>>
>>>musí se doržovat platný zákoník práce, nebo stačí
>>>číst
>>>Reflex? Každý podle svého...
>>>
>>>>A ještě prosím info, to musí každý zaměstnance chodit
>>>>na lékařské prohlídky pravidelně 1x za 2 roky? Nebo
>>>>stačří na začátku a když zam-tel chce, tak také na
>>>>konci?
>>
>> I prveventivní, štastná to žena - platí již několik
>>mnoho let.
>
>Týý vago, já právě čtu ZP s polu z časopisem Mzdová
>účetní a tam o tom píší. Já nejsem na této pozici
>dlouho, tak se nažím mít vše dobře. Ale přijde mi divné, že
>by paní přede mnou to nedělala resp. neřekla šéfovi,
>že to tak musí být.
to musela být dobrá pracovnice, znalá a uvědomnělá...
>A ještě, jestli jsem to dobře pocohpila, tak to má
>zaměstnavatel všechno platit, i tu první prohlídku při
>nástupu?
takytaky
A teď takto, dočetla jsem se, že tu prventivní prohlídku měl zem-tel povinnost platit už od roku 2000, podle nějaké EU něco. A to mi přijde divné, protože jsem předtím dělala ve státní správě a tam mi lékařskou prohlídku neproplatitli, že prý oni to neplatí.
Ano, to bylo u státní správy - ještě nebyl zaměstnancem, vstupní prohlídka se neproplácela. Nyní jsou posíláni přímo k poskytovali pracovnělékařských služeb,takže neplatí nikdo nic, zaměstnavatel má smlouvu s lékařem.
Jinak ale u vás když přijímají na nějakou funkci, tak po vás nechtějí žádné znalosti o práci, kterou máte vykonávat ?
:-) ano, chtějí znalosti. Alel paní co byla přede mnou to dělala skoro 30 let a taky to dělala bohužel špatně. Nebo spíš ne úplně dobře. Já to nechala s tím, že naivka (nebo jak myslíte vy, blbka) jsem si fakt myslela, že to je dobře. A teď postupem času jak čtu ty novely a novinky, tak zjišťuju např. výše uvedené a jsem zmatená. Ale doufat, že bych to ovládala plně, je blbost. Protože až to budu vše vědět, tak to změní a budu někde :-))
skoro se mi chce Vás vyvést z omylu, protože se to změní, ještě než budete vědět všechno, tak to bohužel chodí a je to nekonečný proces, na kterém se přiživují poradc i, experti, odborníci, školitelé atd.(dyk i ten chudák Dobeš se už zase vrátil na MŠMT, byť jen jako poradce, ale bez něj by to asi nešlo, protože se v tom nový zast.min. nevyzná.)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 4. 2012 14:03
§ 103 ZP, to musí mít všichni smlouvu s nějakým doktorem? My žádného nemáme. Každý kdo nastoupí si chodí ke svému "obvoďákovi"
A ještě prosím info, to musí každý zaměstnance chodit na lékařské prohlídky pravidelně 1x za 2 roky? Nebo stačří na začátku a když zam-tel chce, tak také na konci?