Re: Silniční daň při paušálních výdajích
Je to špatně. Povinnost se zaregistrovat a hradit SD vyplývá ze zákona o silniční dani a to z § 2. Předmětem SD jsou silniční motorová vozidla a jejich přípojná vozidla registrovaná a provozovaná v České republice, jsouli používána k podnikání nebo k jiné samostatné výdělečné činnosti nebo jsou používána v přímé souvislosti s podnikáním. Je jedno, zda si uplatňuje výdaje paušálem nebo skutečné.
Jak je všeobecně známo, že porušování nebo obcházení zákonů je národním sportem (nejen u živnostníků)
a v něm bychom byli olympioniky raz dva a bez konkurence.
Na druhou sttranu - proč zbytečně platit když stejně na to nepřijdou a jak zde psal Pavel: čím méně se vybere daní, tím je větší předpoklad že toho horní chlapci méně
rozkradou. Pokud neodrbou důchodce.
A rodiny s dětmi, i když já už jsem důchodce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 4. 2012 17:15
Jsem OSVČ, nabízím produkty na reklamních akcích. K dopravě na konání reklamních akcí používám své soukromé vozidlo. Neulatňuji žádné výdaje na toto vozidlo. Nemám jej v majetku. Daň z příjmů odvádím paušální sazbou. Jsem povinen platit silniční daň? Na základě jakého ustanovení jsem povinen se registrovat jako plátce??
Nechci po státu žádnou daňovou úlevu z pohledu odpočitatelných nákladů na Dani z příjmů, proto se domnívám, že nemám ani povinnost se registrovat k silniční dani. Obdobně to dělají i mí kolegové. Je to špatně???