Pokladna a datum výdajového dokladu

• (neregistrovaný)

5. 4. 2012 19:31

Dávám výdajové doklady do pokladny s datumem dnem vystavení dokladu i když mi zaměstnanec donese doklad třeba za dva dny. Může mi FÚ napadnout, že mám datum stejný na dokladu s vyplacením z pokladny? Jsme plátci DPH a vedeme daňovou evidenci. Děkuji všem za názor.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 4. 2012 19:48

Eva M.

Re: Pokladna a datum výdajového dokladu
      U DE to nevadí, neboť na vedení DE jsou mnohem volnější pravidla než na bývalé jednoduché účetnictví. Pozor bych si dávala jen na přelomu roku, kdy je důležité, abyste měla doklad ve správném zdaňovacím období.

• 5. 4. 2012 19:58

lenkaM (neregistrovaný)

Re: Děkuji Eva M.
      >>Dávám výdajové doklady do pokladny s datumem dnem
      >>vystavení dokladu i když mi zaměstnanec donese doklad
      >>třeba za dva dny. Může mi FÚ napadnout, že mám datum
      >>stejný na dokladu s vyplacením z pokladny? Jsme plátci
      >>DPH
      >>a vedeme daňovou evidenci. Děkuji všem za názor.
      >
      >U DE to nevadí, neboť na vedení DE jsou mnohem
      >volnější pravidla než na bývalé jednoduché účetnictví. Pozor
      >bych si dávala jen na přelomu roku, kdy je důležité,
      >abyste měla doklad ve správném zdaňovacím období.

• 5. 4. 2012 22:35

Karel 852 (neregistrovaný)

dobrý den, mám pod vámi úplně stejný dotaz, jen mě není jasné, to správné zdaňovací období, když je doklad z roku 2011 - jde do roku 2011 , doufám že ani nevadí, když je doklad např. z 15.1.2011 bude mít pořadové číslo vysoké, protože bylo zaúčtováno až v prosinci, a když je doklad z roku 2012 tak jde do roku 2012, nebo to tak není? myslím tím doklady od neplatců, samozřejmě u plátců se stane, že den přijetí se láme z roku do roku. Prosím též o vysvětlení, jestli to myslím, a účtuji špatně.

• 5. 4. 2012 23:26

v.e.n.d.y.

DE je založena na příjmu a výdeji peněz, paragon vystavený v 2011 tedy nemůžete dát do pokladny 2012, protože se předpokládá, že jste jej zaplatili v hotovosti už v roce 2011. Jinak příliš nezáleží na datumu na dokladu a zaúčtování v pokladně, skutečně se může stát, že se najde paragon z ledna až v prosinci, to se nic neděje, ale ve správném roce to být musí.

• 8. 4. 2012 8:30

mmmm (neregistrovaný)

Jestliže je paragon např. z 15.1. a uvedete ho v DE pod datem 15.1. nebo 17.1. tak je to jedno.Když Vám tento paragon přinese např. 24.4. a podnikatel je čtvrtletní plátce DPH, tak ho může uvést v DE nejpozději z datem přijetí 31.3., aby si mohl uplatnit nárok na DPH nejdříve v I.čtvtletí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).