Re: Mateřská a daňové přiznání
Vůbec daňové přiznání nejde podat, protože jste neměla žádné zdanitelné příjmy, ze kterých by byla sražena zálohová daň.
Celý rok jste určitě neměla mateřskou dovolenou - jak píšete, snad jste měla rodičovskou dovolenou. Pokud jste měla přechod z mateřské na rodičovskou a mezitím čerpala řádnou dovolenou, tak tam by příjem byl a teď záleží na tom, zda byla sražená nějaká zálohová daň. To by jste musela zjistit z výplatní pásky, tam by se potom tato zaplacená daň dala dostat zpět.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 4. 2012 7:23
Dobrý den,
prosím o radu: celý rok 2011 jsem byla na mateřské dovolené, neměla jsem žádné příjmy z podnikání ani ze zaměstnání, pouze mateřskou.
Ráda bych se zeptala, jestli si mohu podat daňové přiznání, kde bych měla uvedeny zaplacené úroky na hypotéku a taky dítě. Vrací stát v těchto případech - snad to napíšu správně - daňový bonus?
Jak by se Fú díval na to, že daňové přiznání bych odevzdala po termínu? O této možnosti jsem se totiž dozvěděla včera..... Moc děkuji za odpovědi.