Re: Zaměstnavatel -smlouva s lékařem od1
A není to tak, že plná povinnost mít závodního lékaře byla pouze u skupin prací (teď nevím, to číslo rizikovosti - vysoká rizikovost) a u ostatních to bylo jenom kvůli uznatelným nákladům? jaké jsou prosím změny pro zaměstnavatele od 1.4.
Re: OT: Zaměstnavatel -smlouva s lékařem
Bez znalostí a z drzostí se odvažuji zeptat - konkrétně - kolik firem (např. typu OSVČ a jeden zaměstnanec) znáte konkrétně, že mají smlouvu s lékařem? Teď vůbec nepopírám povinnost ze zákona, ale ráda bych věděla z praxe? Co jim hrozí, pokud nemají? Vstupní prohlídku od jiného lékaře mají (tedy někteří : -))
Zákonné pojištění platíme, ale myslím, že složitější by to bylo při pracovním úraze. Protože se posílá hlášení na Inspektorát práce, který by pak při případné kontrole důsledně kontroloval i zdravotní prohlídky. Znám 2 firmy, které mají závodní lékaře, ale mají více než 100 zaměstnanců.
Při nástupu před 12 lety jsem žádnou vstupní prohlídku neprodělala, jsme přesně ten typ, kdy máme momentálně 2 zaměstnance - já + šéf... A nevím, proč by mi měl šéf shánět závodního lékaře, když on má svého známého a já doktorku,kam chodím už 20 let. Kde je svoboda výběru lékaře? Chápu to u rizikových povolání, ale u kancelářské síly? Můj lékař ví, čím se živím (na to se vždy po čase ptá), tak podle toho snad i ty roční prohlídky provádí sám od sebe...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 4. 2012 8:17
Prosím, jak je to s novým zákonem o zdrav.službách. Musí mít od 1.4. zaměstnavatel sepsánu smlouvu s jedním lékařem kvůli zdravotním prohlídkám zaměstnanců? Děkuji.