Re: exekuce
Paní Renatko, můžete mě prosím odkázat na §, který by toto stanovil ? Program mi totiž z vratky daně nespočítal exekuci a moje konzultantka na program, tvrdí, že se nezapočítává a já jsem taky přesvědčena, že se z vratky daně exekuce počítá. Ale nějak se mi nedaří najít. V občanském soudním řádu jsem v § 277 našla pouze, že se srážky provádějí z čisté mzdy. Děkuji.
Teď jsem volala na exekutorský úřad a tam mi řekli, že z ročního zúčtování daně se exekuce neprovádí, že v žádném zákoně a řádu pro tohle nenajdu oporu.
Já jsem provedla exekuci i na vratce na dani z příjmu, ale pracovník mi podepsal prohlášení, že souhlasí aby splátka exekuce byla sražena i na vratce na dani z přijmu. taky mi bylo řečeno, že to lze, ale kdyby náhodou při kontrole se to někomu nelíbilo, tak mám souhlas dlužníka - a on sám uznal, že aspoň bude mít dříve dluh zaplacen. vratkla byla asi 9 000,- a vypočítalo mi to srazit cca 2000,-. A ještě jsem pracovníkovi dala doklad o zaplacení...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 4. 2012 11:43
Pokud provádím roční zúčtování daně zaměstnance a vyjde mi přeplatek, srážím z něj na exekuci?