Re: PDP-prosím
No stačí když se podíváte na kod pod který je toto zařazeno a už v názvu vidíte, že tam je jasně napsáno stavební spráce!
43.99.90 Ostatní specializované stavební práce j. n.
Jestli mi nevěříte, tak si přečtěte toto:
My už máme nové info, nechali jsme se zařidit přímo firmou, takže by to už mělo být opravdu tak jak to má být. Pokud autojeřáb dělá stavebně-montážní práce /kat. 41-43/ přenáší se daňová povinnost na odběratele. Pokud s jeřábem děláte ostatní práce - vykládání nákladu, vytahování auta z příkopu, montáž věžových jeřábů atd, fakturuje se s DPH. My jsme to udělali tak, že jsme si udělali prohlášení, kde jsou možnosti stavebně-mont.práce / ostatní práce a zákazník nám ho vyplňuje spolu s objednávkou. Trochu víc práce, ale pak je způsob fakturace téměř nenapadnutelný..
diskuze zde:
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=904578
nebo diskuze zde:
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=906131
Já jsem si nechala jeřábnické práce zatřídit a bylo mě sděleno:
provádění jeřábnických prací na stavbách, kdy jsou prováděné blíže nespeciifikované stavební práce a toto plnění je nazýváno jako pronájem jeřábu s obsluhou - je to poskytnutí stavební práce - 43.99.90 = režim přenesení daňové povinnosti.
Pokud se nejedná o práce na stavbě - např. manipulace s nějakým strojem apod. - nejdená se o stavební práce, bude účtováno DPH.
Opravdu se musíím vždy zeptat jeřábníka, co kde dělal, zda to bylo na stavbě, nebo ne. Musí se to rozlišovat, a ještě někdy se mě stane, že třeba překládá nějaký lis,nebo stroj a na druhé straně to mají jako demoliční práce, což je také PDP.
Nějak to musíme zvládnout i když to bude těžké, ale pomalinku tomu začínám snad po měsíci rozumět.
>Děkuji, vaše zkušenosti určitě využiji.
>nebo diskuze
>zde:
>http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=906131
>
>Já jsem si nechala jeřábnické práce zatřídit a bylo mě
>sděleno:
>provádění jeřábnických prací na stavbách, kdy jsou
>prováděné blíže nespeciifikované stavební práce a toto
>plnění je nazýváno jako pronájem jeřábu s obsluhou - je
>to poskytnutí stavební práce - 43.99.90 = režim
>přenesení daňové povinnosti.
>Pokud se nejedná o práce na stavbě - např. manipulace
>s nějakým strojem apod. - nejdená se o stavební práce,
>bude účtováno DPH.
>Opravdu se musíím vždy zeptat jeřábníka, co kde dělal,
>zda to bylo na stavbě, nebo ne. Musí se to rozlišovat,
>a ještě někdy se mě stane, že třeba překládá nějaký
>lis,nebo stroj a na druhé straně to mají jako demoliční
>práce, což je také PDP.
>Nějak to musíme zvládnout i když to bude těžké, ale
>pomalinku tomu začínám snad po měsíci rozumět.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 4. 2012 12:14
práce jeřábem s obsluhou- na firmě přenášení stavebního materiálu, jedná se o přenesení daň.povin.?hledala jsem v číselníku, mohlo by být:pronájem jeřábů a jiného vybavení, které nelze přiřadit určité stavební činnosti, s obsluhou? žádné jiné stavební práce jsme neprováděli, děkuji moc za pomoc