Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
10. 4. 2012 0:01
Dobrý den, prosím o radu. Jsem OSVČ, čtvrtletní plátce DPH. K tomu dlouhodobě pronajímám nebytové prostory, o čemž vedu zvlášť daňovou evidenci (§9 DPFO). Do daň. přiznání k DPH zapisuji přijaté platby nájemného do ř. 50 (plnění osvobozená od daně bez nároku na odpočet daně). V nájemní smlouvě mám splatnost nájemného do 7. dne následujícího měsíce. Takže nájemné za březen dostávám 7. dubna. Doposud jsem do přiznání k DPH, v tomto případě za 1.Q, vždy zahrnula i tuto v dubnu přijatou platbu. Nyní ale nastala skutečnost, kdy jsem obdržela pouze část nájemného a netuším, kdy bude nájemné doplaceno. Jaká částka z březnového nájemného patří do DP k DPH za 1.Q? Je to celé nájemné (přestože jsem ho v plné výši neobdržela) nebo ta skutečně uhrazená část nájemného a doplatek pak přijde do dalšího čtvrtletí?? Děkuji za odpověď. Mirka V.