Re: OSVČ - účetní
naprosto souhlasím, takto to mám zavedeno ve jedné firmě, tak dojíždím 1x týdně, protože je to velká firma a "potřebují mě mít alespoň jednou týdne po ruce".. Takže když jsem tam, účtuji na jejich PC, ale mám do svého PC doma nataženu vzdálenou správu, takže kdykoliv můžu z domu cokoliv zpracovávat...
Jsem stejný případ, většinu firem dělám doma na svém programu. Jednu větší jezdím účtovat k nim, na jejich PC, jejich software. Ve smlouvě jsme uvedli - místo poskytování služeb - jejich i moje sídlo, dále jsme uvedli - poskytnutí licence k jejich programu na můj notebook.
Snad by to bylo v pořádku.
Dle švarcsystemu- pracovat na základě jakékoliv smouvy - už je to porušení a už firma vykazuje, že toho pracovníka potřebuje.... no ale vznesly jsme dotaz na FU kontrolorům - když nás IP "nenachytá"
ale OSVČ půjde např. za 2 roky na kontrolu, FU shledá
faktury, že se jedná o švarcsystem - vyhodí je tomu OSVČ a i ta firma pro kterou dělal dostane pokutu ??!!!
tohle nám nedokázali zodpovědět
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 4. 2012 19:52
Dobrý den, prosím, účetní, která má dejme tomu 3 firmy, všechny firmy mají svůj účetní program a protože nechtějí dát z ruku originál doklady, účetní jednou týdně dochází do firmy a zpracuje doklady. Je toto napaditelné? Děkuji