Re: OSVČ - účetní
naprosto souhlasím, takto to mám zavedeno ve jedné firmě, tak dojíždím 1x týdně, protože je to velká firma a "potřebují mě mít alespoň jednou týdne po ruce".. Takže když jsem tam, účtuji na jejich PC, ale mám do svého PC doma nataženu vzdálenou správu, takže kdykoliv můžu z domu cokoliv zpracovávat...
Jsem stejný případ, většinu firem dělám doma na svém programu. Jednu větší jezdím účtovat k nim, na jejich PC, jejich software. Ve smlouvě jsme uvedli - místo poskytování služeb - jejich i moje sídlo, dále jsme uvedli - poskytnutí licence k jejich programu na můj notebook.
Snad by to bylo v pořádku.
Dle švarcsystemu- pracovat na základě jakékoliv smouvy - už je to porušení a už firma vykazuje, že toho pracovníka potřebuje.... no ale vznesly jsme dotaz na FU kontrolorům - když nás IP "nenachytá"
ale OSVČ půjde např. za 2 roky na kontrolu, FU shledá
faktury, že se jedná o švarcsystem - vyhodí je tomu OSVČ a i ta firma pro kterou dělal dostane pokutu ??!!!
tohle nám nedokázali zodpovědět
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
10. 4. 2012 19:52
Dobrý den, prosím, účetní, která má dejme tomu 3 firmy, všechny firmy mají svůj účetní program a protože nechtějí dát z ruku originál doklady, účetní jednou týdně dochází do firmy a zpracuje doklady. Je toto napaditelné? Děkuji