Re: srážky mzdy exekuce zaměstnance výpo
Z čisté mzdy odečtete nezabavitelnou část, která je letos 5.841,33 Kč a pak za každou vyživovanou ososbu ještě 1.460,33 Kč. Výsledek vydělíte třemi a pokud se nejedná o přednostní pohledávku (většinou výživné, doplatky u státu atd.) tak tuto třetinu srazíte.
Super, děkuju moc. Moc jste mi pomohly. Hezký den!
Tak už jsem to všechno našla, prosím jen pro kontrolu, jestli to mám správně, čistá mzda je 10 335,- Kč. U tohoto plátce exekuční příkaz nařizuje odečtení pouze nepostižitelné částky.
Takže je výpočet správny 10 335 - 5842, = 4 493
4493/3 je 1497Kč
Tj. 1497 je srážka na exekuci a 8838 má být posláno zaměstnanci?
Moc se omlouvám za dotazy, ale ten hříšník co má exekuci je můj syn a přišlo mu nějak málo peněz, i když by zasloužil pohlavek, tak přeci jenom je to můj syn, tak to radši zkontroluji, jestli to tak má být. Děkuji moc všem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 4. 2012 11:48
Dobrý den,
můžete mi prosím někdo poradit, jak se počítá exekuční srážka zaměstnanci, který má 15000Kč hrubého? Nebo kde alespoň najdu nějaký výpočet pro tyto srážky? Nebo zákon? Jaký limit pro životní minimum tam musí být?
Děkuji.