Sleva na vyživovanou osobu

• (neregistrovaný)

12. 4. 2012 12:42

dobry den, chci se zeptat, kdyz existuje sleva na manzelku, na dítě, existuje i sleva na vyzivovanou osobu? jde mi o to, ze mamka je pres rok bez prace, podporu uz nema zadnou a nema narok na socialni davky, proste na nic, protoze mam u ni trvale bydliste a mzdu mam vyšší, tudíž nespadáme do tabulek..ale mam pry povinnost se o ni postarat. Samozrejme ji na holickach nenecham, ale chteji ji poslat na verejne prospesne prace zadarmo, tak premyslime, ze se odhlasi a ja ji budu platit ZP 1080,-. tak me zajimalo, jak by to šlo kompenzovat, kdyz manzel na nepracujici manzelku si uplatnit slevu muze, tak co dcera na matku...??? prece kdyz cely zivot pracovala, nebude sbirat vajgle s ciganama? :(

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 4. 2012 12:53

jasná (neregistrovaný)

Re: sleva na vyživovanou osobu
      Bohužel, na maminku si žádnou slevu uplatnit nemůžete.

• 12. 4. 2012 13:56

Kara (neregistrovaný)

Tak taková daňová sleva neexistuje. Je zbytečné vydávat 1080 Kč zdravotního pojištění, když to za ni může hradit stát (při evidenci na ÚP). Co se týká těch veřejně prospěšných prací, myslela jsem, že tam budou muset jen ti, kteří nějakou sociální dávku pobírají, aby si ji trochu zasloužili. Ale i tak myslím, že veř.prosp. práce není nic tak strašného. Samozřejmě by bylo nejlepší, kdyby se jí podařilo najít práci.

• 12. 4. 2012 14:03

sss (neregistrovaný)

je to sileny, socialni davku ji dat nechteji, protoze ji muzu zivit já,ale ze ja dlouho nezvladnu tahnout dve domacnosti a trvaly bydliste si zatim zmenit nemuzu, uz nikoho nezajima...na ty prace ji prave chteli poslat, nastesti z protekce ji moje kamoska přistrčila do jedne firmy (bohuzel jen na 2mesice), jinak by ji nikde nevzali, holt je to padesátnice a ty nikde nechteji....
      od úradu prace má 0kč a stat za ni plati jen 1080kc. nedovedu si predstavit, ze by treba nejakého inzenyra poslali toto delat...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).