Re: prodej automobilu ještě v úvěru
A "počítá" s případným převodem i úvěrová smlouva?
A není to postavené na hlavu? Oni Vám zaplatí auto a ještě za Vás zaplatí nedoplatek na úvěru?
Odpověď bude v úvěrové smlouvě.
Je tedy pravděpodobné, že mi úvěrová společnost pošle nějaký doklad, ve kterém zrekapituluje kolik je zaplaceno a v jaké výši se úvěr ukončuje, já pak můžu zaúčtovat 321/479 ??? A aby byl dopad do účetnictví při tomto prodeji nulový, tak je asi nejmoudřejší prodat auto v zůstatkové ceně, je to tak? Ještě jednou dík.
nejprve musíte kontaktovat úvěrovou společnost a spolu s novým "dlužníkem" musíte s touto společností podepsat "dohodu o převzetí dluhu".... na novou společnost bude vystaven nový platební kalendář... vy pak musíte tomuto novému dlužníkovi odprodat auto, vystavíte fakturu 311 x 641, 343 (pokud se na to vztahuje)a pak použijete dohodu o převzetí dluhu a provedete zápočet 479 x 311....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 4. 2012 15:06
Dobrý den, prosím o radu, jak budu účtovat prodej automobilu, který má firma v majetku a odepisuje ho, ale zároveň ho má financovaný úvěrem. Vyřazení majetku je mi jasné, ale jak se bude chovat zbytek toho úveru, který je na 479? Stále mi to není jasné, prodej bude 311/641, následná platba 221/311 a co to 479?? Díky JPI