Re: kam zaúčtovat ztrátu z mimořádné uzá
Dobrý den, likvidovat s.r.o. je při dnešních zákonech hodně, opravdu hodně složité. Můžu vám jen napsat své praktické zkušenosti z loňského roku, kdy se nám jednu fy podařilo zlikvidovat až do závěrečného výmazu z OR. ÚZ k 21.3.2011 měla být vč. DPPO odevzdána do 30.4.2011 na FÚ. 22.3.2011 jste měli otevřít a sestavit zahajovací rozvahu. A nyní dělat ÚZ od 22.3.-31.12.2011 vč. DPPO. Trochu vám může pomoci účetní standard č.21, 5. Likvidace. Předpokládám, že s.r.o. vstoupilo do likvidace notářským zápisem a že je společnost v likvidaci, je uvedeno v OR.
to jsem všechno udělala,ale teď ukončuji od 22.3. - 31.12. a nevím zda tu ztrátu dát na účet 429, nebo na jiný účet.
A ještě jsem zjistila, že jsem opomněla dát do období od1.1.-21.3.2011 penalizační fakturu od OSSZ - co tedy s tím????
děkuji
Tak my jsme ÚZ zhotovovali jak jsem vám psala prvně, vyplývá to ze zák. DP, zák. o UCT, standardu č.21 a i daňový řád budete potřebovat. Také zák. o archivnictví. Spojte se s vaším správcem daně z DPPO na FÚ, který má tuto firmu na starosti. Ne že by poradili, spíše dávali požadavky,které jsou nutné k tomu, aby vám dali konečný souhlas k výmazu z OR. Někdy je to tak, jako v té pohádce "Jak šla slepička kohoutkovi pro vodu", proto se obrňte trpělivostí. Ale v případě likvidované společnosti byli velmi vstřícní.
to penále nebylo zaplacené- takže jak tedy v tomto případě postupovat?
No víte my likvidátorku máme,ale ta si s tím nechce moc dělat starosti - účetnictví by měla dát někomu jinému zkušenějšímu a já z toho nemám ani korunu, jenom problémy zda to dělám dobře.
V tom případě předpis penále dejte ještě do ÚZ k 31.12.2011
545 DN/345, aby bylo vidět, že máte závazek vůči SSZ. Bez úhrady tohoto závazku vám FÚ nedá souhlas s výmazem z OR. Aby vám dal souhlas, musí být veškeré závazky vůči státu vypořádané.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 4. 2012 8:25
dobrý den,
s.r.o. vstoupilo 22.3.2011 do likvidace. Do 21.3. se dělala mimořádná uzávěrka. TeĎ ukončuji rok 2011, kam mám zaúčtovat ztrátu, která vznikla z té mimořádné závěrky na 429 ?děkuji