Re: exekuce
V tom případě se v této věci potřebujete ještě dovzdělat, ve vámi doporučovaném § 279 ZP ale určitě ne (ale přihořívalo :-)). Místní poplatky jsou samozřejmě přednostní pohledávkou, odpověď najdete kromě obč. soudním řádu i v daňovém řádu.
>>>>poradí mi prosím někdo o jakou pohledávku se jedná
>>>>(přednostní/nepřednostní)? obdržela jsem exekuční
>>>>příkaz
>>>>na zaměstnance, který v předešlých dvou letech
>>>>neuhradil poplatky za odvoz odpadů.
>>>>
>>>
>>>přednostní
>>
>>tady bych oponovala.
>>Nejedná se o přednostní pohledávku. Není to daň,
>>pojistné, výživné, mzda, příslušenství. § 279 ZP
>>
>>Poplatky za odpady se platí obci, nebo magistrátu
>>Takové dluhy vůči obci nejsou přednostní pohledávky.
>>
>>S pozdravem
>>Pavla Drobná
>
>V tom případě se v této věci potřebujete ještě
>dovzdělat, ve vámi doporučovaném § 279 ZP ale určitě ne (ale
>přihořívalo :-)). Místní poplatky jsou samozřejmě
>přednostní pohledávkou, odpověď najdete kromě obč. soudním
>řádu i v daňovém řádu.
Dobrý den.
v pořádku, našla jsem si, že místní poplatky jsou i svoz komunálního odpadu. Máte pravdu. "Opravuji tedy na výraz přednostní pohledávka."
Současně i já Vám doporučím, kde Vy byste se mohla dovzdělat a to ve slušném chování. Možná Vám takovéto dobrý den, nebo třeba alespoň podpis, abychom věděli, kdo odpovídá a taktéž dává kůži na trh, když už si hrajete na toho poučovatele.
No někdo se dovzdělá během pár vteřin, ale někdo zůstane ... celý život.
P.Drobná
Dobré odpoledne,
jen pro vysvětlení, přispěvatelé ( a mj. také často "opravovatelé" odpovědí) odpovídají zdarma, ve svém volném čase.
Řada z nás jsou profesionálové ve svém oboru - právníci, účetní, daň. poradci a další a odpovídáme anonymně, abychom zcela vědomě chránili své soukromí .
Alen1
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 4. 2012 11:26
poradí mi prosím někdo o jakou pohledávku se jedná (přednostní/nepřednostní)? obdržela jsem exekuční příkaz na zaměstnance, který v předešlých dvou letech neuhradil poplatky za odvoz odpadů.