Re: Peníze ze zálohové faktury
Jako plátce, který není povinen vést účetnictví, jste povinna přiznat DPH ke DUZP (par. 21,odst.2 ZDPH), který je uveden ve fa jako den dodání zboží.
Jaké číslo účtu uvádíte na fa?
Platbu na osobní účet bych zaúčtovala do pokladny jako výdaj podnikateli s datem připsání na osobní účet a současně jako příjem od odběratele - úhrada zálohy. Obě položky bych uvedla v pokladním deníku jako průběžné položky nebo proti individ.podnikateli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 4. 2012 21:03
Dobrý den, mám dotaz ohledně zálohy.Vystavím zálohovou fa na zboží .Peníze(zálohu) zákazník zašle na osobní účet.Pří odběru zboží doplatí zbytek ceny a já vystavím konečnou fa s cenou plnou, zálohovku skartuji.Jsem plátce DPH.Není chybou, že peníze posílají na osobní účet?Jak to správně pak dohledat, v případě, že to pošlou na podnikatelský účet, pak tyto peníze(část peněz za zboží)budou připsané s jiným datem než doplatek.Jak správně postupovat?Moc děkuji za odpověď.Alena