Re: Uplatnění slevy na poplatníka a úp
když doložíte potvzení o evidenci na ÚP, to ještě neznamená, že jste neměl v té době žádné příjmy
vždyť i při evidenci na ÚP lze omezeně pracovat, takže tyto příjmy byste měl doložit
nevím, proč se vydávají milióny (možná miliardy) za různé poč. programy, když nejsou státní instituce (soc. dávky, ÚP, zdrav. poj., FÚ, nemoc. dávky apod.) propojeny, aby si mohli úředníci vše hned ověřit
Ještě si sní budu chvilku dopisovat, otázkou jest, jestli se obrátit na jejího vedoucího nebo rovnou na obucmana se žádostí o prošetření postupu. Co bude pro ni zajímavější?
Paní z FÚ jsem poslal odpověd na její vyjádření a zdůraznil jsem ji rozpory v té kravině co mi poslalaa a praktickou technickou nemožnost jejího požadavku. E-mail si přečetla, ale nic neodepsala. Dnes mi došel šek s přeplatkem i bez toho, abych ji prokazoval evidenci na ÚP. Doufám, že do budoucna potkám více aktivních úřednic a že si i snimi budu více dopisovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 4. 2012 8:28
Po upozornění úřednice na to, že potvrzení o evidenci na úřadu práce není povinnou součástí danového přiznání fyz. osob odeslala viy. spodní část textu. Osobně se domnívám, že zákon nestanovuje povinnost dokazovat bezpříjmovost. Pokud by někoho z vás napadl nějaký §, dejte mi prosím vědět. Podle mého soudu vymyslela blbost a ted se z toho snaží nějak vymotat. Nedoložila žádný odkaz § písmeno nic.
..........daňový subjekt v daňovém přiznání k dani z příjmů fyzických osob zdaňuje všechny příjmy za uvedené zdaňovací období, tj. za rok od 1.1.2011 do 31.12.2011 kromě příjmů, které nejsou předmětem daně nebo jsou od daně osvobozeny.
Ve Vašem přiznání za rok 2011 máte doloženo Potvrzení o zdanitelných příjmech ze záviské činnosti pouze za XXX měsíc roku 2011. Jestliže jste neměl žádné další příjmy podléhající dani z příjmů fyzických osob za rok 2011 je potřeba to prokázat.
A jestliže jste v byl mimo xxx 2011 evidován na úřadu práce, potvrzením o evidenci na úřadu práce prokážete, že jste neměl žádné další příjmy, které by měly být uvedy ve Vašem daňovém přiznání k dani z příjmů fyz. osob za rok 2011.