Re: OSVČ a přivýdělek
>Dobrý den,
>mám autodopravu.Mohu si třeba o víkendech přivydělat
>tím, že budu jezdit autem jinde.Nebudu figurovat jako
>podnikatel na IČO,ale jako osoba.
a tím myslíte co? Bude to načerno, nebo tam budete zaměstnán, třeba na dohodu?
A pak,to co si vydělám
>o těch víkendech, tak si nechám poslat na soukromý
>účet.Lze to takto???????Nebo ne????Jde mi o to,zda si
>mohu tak přivydělat,když nebudu figorovat jako podnikatel
>o víkendech.A zda tyto peníze musím zdanit, v
>případě,že to takhle jde.
Už se bohužel stalo.Neměl jsem žádnou smlouvu.Jak mohu toto napravit.Lze to nějak zpětně dodanit na dodatečném daňovém přiznání???Já jsem myslel, že je to třeba i nějak omezené výdělkem,že např. když si vydělám do 4000,- tak nemusím danit,co je nad tak ano.Takže pokud člověk má jakýkoliv příjem,tak to musí zdanit i kdyby ten příjem byl třeba 200,-???
Ve vašem případě ano ...... poskytl jste službu dokonce v oboru podnikání, tam není o čem diskutovat. Ano dodatečné DP a dodanit tyto příjmy. Jsou hranice např. 6000 .....hranice příjmu pro člověkla. který nemá povinnost podávat DP a jedná se o nahodilý příjem. Ale to se vás vůbec netýká.
Ne tak docela. Při příjmu do 15000,- za rok se nemusí podávat DP. Pokud máte zaměstnání a ostatní příjem za rok je do 6000,-, také si nemusíte DP podávat. Příležitostný příjem je osvobozen do 20000,-. Pokud byste měl např. DPP do 5000,- měsíčně, měl byste daněné srážkovou daní a ta už se do DP také neuvádí.
Jestliže jste nebyl zaměstnán a vykonával činnosti v oboru v jakém podnikáte, musíte zdanit vše co jste si vydělal. Tady se nejedná o žádný nahodilý příjem.Mohli by vám vystavit dohodu o provedení práce, kde si vypořádají daň.Když bude zálohová, dají vám potvrzení o zdanit.příjmech a to si zahrnete v ročním DPFO.Srážková se nevyrovnává.
A jak mají oni ve firmě zaúčtováno?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
16. 4. 2012 9:04
Dobrý den,
mám autodopravu.Mohu si třeba o víkendech přivydělat tím, že budu jezdit autem jinde.Nebudu figurovat jako podnikatel na IČO,ale jako osoba.A pak,to co si vydělám o těch víkendech, tak si nechám poslat na soukromý účet.Lze to takto???????Nebo ne????Jde mi o to,zda si mohu tak přivydělat,když nebudu figorovat jako podnikatel o víkendech.A zda tyto peníze musím zdanit, v případě,že to takhle jde.