Re: 60% platu a dovolená
A vy toto nemáte v "papíru" o oznámení částečné nezaměstnanosti? Pokud bude práce, jste povinen nastoupit. Zkuste se se zaměstnavatelem domluvit normálně na dovolenou /po dny co budete v zahraničí/.
Ne, žádný papír o částečné nezaměstnanosti jsem totiž od zaměstnavatele nedostala, nejspíš vůbec netuší, že by mi měl nějaký takový papír dát. Dohoda asi nebude možná, jak už jsem psala, nechává mě doma za 60% schválně,jelikož vve firmě už mě nechce, ale nechce mi dát výpověď a odstupné.
Chápu jak to myslíte. jelikož se jedná o malou firmu a zaměstnavatel nikdy nebyl na dodržování potřebných papírů a postupů, dovolená byla vždy jen na ústní domluvě a i z tohoto důvodu od něj nemám žádný dokument o částečné nezaměstnanosti atd... i tak děkuji za rady
pokud zam-tel ví, že jedete na zahraniční dovolenou (tuto dovolenou ale nemáte od zam-tele schválenou), pak je možné, spíše pravděpodobné, že zrovna v tuto dobu Vás bude potřebovat v práci, takže Vám bude psát neoml. absenci a pokud té absence bude nejméně 5 dnů, tak Vás vyhodí bez odstupného a ihned zruší PP
Ano, i v době částeč.nezaměstnanosti je nárok na dovolenou.
Ve Vaší situaci bych tedy udělala to,že bych nastoupila okamžitě do práce ( po Vaší dovolené) abych se tak dozvěděla, co se mnou zaměstnavatel zamýšlí dál. Abyste se doma nenervovala , zatím by Vás skutečně mohl vést zákeřně na absenci. Tak jsem tady z dovolené - a co bude se mnou dál.Chtějte to písemně.
Ano,firma ma krome me jen 2zamestnance a ty nadale pracuji. Na me pozici prace take je,ale zamestnavatel si ji vykonava sam. Pisemne mi to samozrejme nedal,ale sdelil mi,ze na me misto uz se newratim,ale at jsem doma a az si najdu jine zamestnani,prinesu vypoved z me strany.
Jděte do práce , jestli už nemáte dovolenou.Jste-li pro něj nadbytečná, musí Vám dát řádnou výpověď a odstupné nebo uzavřít s Vámi dohodu o tomtéž s odstupným. Věřím, že je to pro Vás těžká situace, ale horší ,než jít do práce a chtít to řešit, je tato nejistota s neznámým a pro Vás i možná nedobrým koncem .
Ráda by jsem se ještě informovala: na internetu jsem se dočetla cosi o tom, že pokud zaměstnavatel nechává své zaměstnance doma za 60%, ve velké firmě by měl mít toto sghcváleno odborovou organizací a malý podnikatel, který nemá odbory by to měl mít schváleno od pracovního úřadu. nedává mi to moc smysl, vyzná se v tomto někdo? Díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 4. 2012 10:16
Dobrý den, můj zaměstnavatel mě nechává doma za 60% platu a mě by zajímalo zda je povinnen nějak vymezit dobu, po kterou to takto bude nebo alespoň předem oznámit nástup do práce? Jde mi o mou dovolenou, aby nechtěl můj nástup zpětprávě v době mého pobytu v zahraničí a neměl tak záminku k mé výpovědi. (zaměstnavatel mi totiž oznámil, že mě na mépracovní místo zpět už nevezme, ale výpověď mi dosud nedal, jelikož mi nechce vyplácet odstupné, na které mám nárok. Díky za odpověď