Re: Schwarz systém - ano či ne??
smlouva o dílo zavazuje zhotovitele zhotovit určené dílo pro odběratele, v ní se sjedná, co,jak, kdy za kolik a td., o švarc zde nemůže být ani řeči, Váš majitel netuší, co to je.
Naopakale smlouva o dílo znamená, že se dílo zhotoví a předá, pak zaplatí, tím smlouva končí, dost dobře na neurčito to zrovna nesedí, můžete upřesnit, v čem to Vaše dílo spočívá?
Re: Schwarz systém - ano či ne??
Pájo, když PO sepíše DPČ nebo DPP s jinou PO, vzniká následně povinnost sepsat též zprávu o vztazích mezi ovládající a ovládanou osobou a posléze je zcela nezbytné sestavovat konsolidovanou účetní uzávěrku. A pozor, v některých případech může jít i o zločinné spolčení!
PS: Věřím, že tento příspěvek berete s toutéž vážností, s jakou jej píšu já :-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 4. 2012 13:14
Dobrý den, jsme začínající s.r.o., chtěla jsem se zeptat, s jedním z partnerů jsme sepsali smlouvu o dílo a majitel v ní uvádí, že tato smlouva je na dobu určitou, když jsem se ohradila, že bych chtěla na neurčito, tak mi řekl, že už by se na to mohlo koukat jako na Schwarz systém. Myslela jsem, že tohle je problém mezi PO a FO a né mezi PO a PO? Nebo to chápu špatně? Děkuji za odpověď