Re: Smlouva o dílo ?
no taky jsem byla zvykla mit vzdy sepsanou smlouvu, ale ted mi sef dodal pouze ten prijmak od nich a pry ze to musi stacit, ze oni jsou s tim zkuseni a vsem davaji pouze prijmaky. nechape, proc potrebuji tolik papiru a smluv. Tak jsem si rikala, ze by mi mohl nekdo dat nejaky odkaz, jak spravne postupovat....
dekuji za odpověd
co mi to jen připomíná? Všichni si myslí, že nás asi baví shánět ty hromady dokumentů a smluv, ale už si neuvědomují, že tím zachraňujeme zadek jim, že? Jsme halt jako účetní nutné zlo. :-/
Pájo právní povědomí podnikatelů je tak strašně malé.
Pořád mě to překvapuje, i za ty léta. Smlouvu nechají vytvořit asistentkou, účetní, kýmkoliv, hlavně, že tzv. učinili účetní za dost.
A nejsou s to pochopit, že je to jejich ochrana a obrana.
To byl jen povzdech :-(
Pani alen, prosim mam na vas prosbu. Pokud mame paragon na phm, kde je uvedena vernostni sleva např. 80 kc, je bez dph. Jak bude vypadat nárok na odpočet ? budu počítat z celé vyčíslené hodnoty nebo az z te po uplatnění vernostní slevy ? Ja udelala ted za unor ze dvou dokladu z cele, ale asi mam spatně, ze ?
ano, ano, přesne takto nám to včera říkal pán na školení dph :(
Jeste prosím jeden dotázek, který jsme tam řešili, ale nejak nevím, jelikož náš danař je zas jiného názrou.
sef byl v EU na sluzebce a koupil si tam telefon. Dostal doklad z obchodu, kde je pouze jejich dic a adresa. Cena vč. jeji DPH. Prosím jak se tady správně postupuje ? Udělala jsem pouze celé do dan. N mimo přiznání DPH. Co si o tom myslíte ?
no ja taky, jenze včera na školení jsem se mimo tech vernostních slev, které jsem dělala stejne jak vy, dozvedela, ze by se mel udělat RS a to dokonce z ceny bez dph.. !!! tak to mi prijde ale, ze nemel pan skolitel pravdu....., nas danar říkal take, ze mimo přiznání. vratkou se nebudeme zabyvat, jsou tam i limity od kolika penez atd a to az tak nad 10 tis. kc by melo smysl, ale to si zase ohlidame, aby bylo bez dph :)
prosim, co budete delat s tema phm jak jsou vc. vernostní slevy ? budete dělat dodatečné nebo budete delat stale stejne ?
Já teda budu stále nárokovat z částky, ze které oni odvedli DPH, to by nás stát krásně okrádal přece, kdybychom si nárokovali z ceny snížené o věrnostní slevu. :-) Nevím, kolik máte dokladů, my tedy jen minimum do roka, tak se tím asi ani nebudu trápit. :-)
S tím telefonem jste mě tedy dostala - reverse by mě u tohoto tedy ani nenapadl. :-)
no me RS napadl, ale jedine z jejich koncove ceny. No uvidim, jdu pristi tyden za danarem, tak mu to tam znovu predhodim.....
Dela mi to celkem na dokladech za rok 2011 a 2012 necelou 100 kc na dph, tak asi zapomenu. chapu vas, zkusim najit odkaz, dle ktereho jsem si myslela, ze to delame dobre a poslu :))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
16. 4. 2012 14:35
Dobry den,
prosim o radu. Zajišťovali jsme pro klienta umělecké vystoupení. Jako náladový doklad máme pouze jeho příjmový doklad. Otázka je zda toto stačí do dan. N nebo zda je nutná smlouva o dílo, kterou jsme zatím vzdy měli ke všem podobným akcím ?