Doba neurčitá - převedení doba určitá

• (neregistrovaný)

17. 4. 2012 8:32

máme prodavačku, která pracuje na dobu neurčitou, nyní bychom jí chtěli přesunou do konce roku 2012 na dobu určitou na jinou lepší pozici. Tzn. jako prodavačka má na dobu neurčitou a do 31.12.2012 na dobu určitou.
    Kdybychom jí chtěli ještě prodloužit jen ten přesun na dobu určitou vztahuje se na to také 3 x a dost? Že i při převedení bychom ji po 3 prodlouženích museli dát tuto pozici na dobu neurčitou?

Děkuji mnohokrát, nějak jsem se už zamotala

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 4. 2012 8:37

jasná (neregistrovaný)

Re: doba neurčitá - převedení doba určit
      Nějak jsem se v tom ztratila. To bude mít 2 pracovní smlouvy, jenu na dubu neurčitou jako prodavačka a druhou na dobu určitou s jiným zařazením?

• 17. 4. 2012 9:14

katkaf (neregistrovaný)

ne má normálně smlouvu na dobu neurčitou jako prodavačka ale od 1.5. bude mít do 31.12.2012 dohodu o změně pracovní smlouvy a bude dělat funkci prodejkyně pro podnikatele na velkoobchodním závodě. To bude na dobu určitou a já nevím, zda se to také vztahuje na 3x3 i když je již teď jasné, že má nárok na odstupné jelikož ta původní se po skončení 31.12.2012 automaticky vrátí. Je to vlastně jen přesun na dobu určitou ne pracovní poměr, ten je již na funkci prodavačky na dobu neurčtiou.

• 17. 4. 2012 9:16

katkaf (neregistrovaný)

nevím, jak to řešit již od 19.3. byla přesunuta jako zástup za nemoc což by bylo první prodloužení, teď do konce roku druhé a zda pak je to bráno již jako třetí nebo dohoda o změně zařazení na dobu určitou je v pořádku

• 17. 4. 2012 9:19

RenataH (neregistrovaný)

Nevidím důvod, proč by se na to mělo vztahovat 3x3, jde pouze o dočasné přeřazení (i když dnes nemůžete vědět, že ta původní se vrátí), pracovní smlouva je stále na neurčito.

• 17. 4. 2012 10:18

katkaf (neregistrovaný)

děkuji jistě máte pravdu pracovní poměr je na neurčito, otázkou je jen funkce, které zaměstnanec vykonává po vzájemné dohodě. Děkuji mnohokrát už jsem do toho byla úplně zamotaná

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).