Re: Prosím mzdovky - sleva na dítě
Zrekapituluji - jestli jsem Vás dobře pochopila . Vypočítala jste opravu daně a částku ,která představovala dodanění jste zaslala na FÚ. Částku, kterou jste dodaňovala musí být uvedena na mzdovém listě zaměstnance. To znamená, že musí být ve výplatním měsíčním období vidět v jeho daních , ne ve srážce z čisté mzdy. Jestliže jste zaslala nejdříve FÚ dodaněnou částku ( dřív než jste ji provedla
ve mzdě), byla by to pohledávka za zaměstnancem( 335). Po provedení dodanění by se to srovnalo, kdyby čistá mzda nestačila,složil by zbytek do pokladny.
Jeho roční zúčtování za 2011 jste měla počítat s údaji, jakoby bylo vše správně ( jakoby neměl žádný nedoplatek daně) - to nevím, zda jste to tak udělala. To je dost důležité pro správné zaúčtování. V RZ se totiž nedoplatky nesmí a nemohou řešit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 4. 2012 11:12
Dobrý den,
v roce 2011 jsme neoprávněně našemu zaměstnanci uplatnovali slevu na jeho 2 děti, které měli odklad maturity. Zpětně sem ted opravila mzdy, dlužnou daň státu odvedla ... ve výsledku sem ale dělala zúčtování se zaměstnancem ... po přeúčtování mezd je účet daní ok ... ale na 331 mam přeplatek ... dělalo se roční zúčtování a zaměstnanci vyšel přeplatek přes 3000 tak sem to na jeho žádost strhla jako srážku ze mzdy.... a zbytek doplatil pokladnou.
Problém je v tom, že netuším jak tu srážku zaúčtovat a interne srovnat ... celkově totiž vracel zhruba 9000 z toho jsme si vzali 211/331 6000,--Kč.
Jak mám zaúčtovat srážku ze mzdy a srovnat tak účet 331?dle mě to má být pohledávka za zaměstnancem ... ale bohužel sem se s tím ještě nesetkala... PORADTE PROSIM UZ NAD TIM SEDIM ASI 3 DEN A NEVIM SI RADY...