Re: Dodatečné daňové přiznání student
Především musíte požádat všechny zaměstnavatele o potvrzení o zdanitelných příjmech. Tam budete mít uvedeny jen příjmy, daněné zálohovou daní, tedy z těch měsíců, kdy byl příjem větší než 5000,- Kč. Menší příjmy jste měla daněné srážkovou daní, ty už vypořádat nejde.
Pokud letos opět pracujete, můžete si dodatečně podepsat prohlášení poplatníka od 1.1.2012.
Vaše daňové přiznání bude "řádné", protože jste neměla povinnost ho podávat a žádné sankce vám nehrozí.
Maminka si dál může uplatňovat daňové zvýhodnění na dítě, váš příjem na to nemá vliv.
Re: Dodatečné daňové přiznání student
Ne, celých 7000,- je zálohová daň. Pokud by bylo podepsané prohlášení, tak je z jakékoliv výše odměny odváděna zálohová daň, mohla vám být měsíčně odečtena sleva na poplatníka a nemusela jste žádnou daň platit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 4. 2012 11:15
Jsem studentka a za roky 2010 a 2011 jsem si vydělala cca 40 - 70 tisíc ročně. Pracuji na dohodu o provedení práce. Zaměstnavatel mi strhával 15% daň. Růžový formulář jsem nepodepisovala a o přeplatky na daních nežádala. Nemám představu, kolik by mi stát mohl vrátit, existuje totiž mnoho internetových zdrojů s různými informacemi a těžko se mi v nich hledá.
Mohu podat dodatečné daňové přiznání za oba roky nebo nějakým způsobem zažádat o vrácení přeplatků na daních?
Pokud ano, neplatí se za dodatečný formulář nějaké penále?
Ještě bych se chtěla zeptat, jestli moje sleva neovlivní slevu na daních mé matky, která si ji na mě uplatňuje.
Děkuji předem za odpověď.