DPP při ÚP pak HP

• (neregistrovaný)

19. 4. 2012 16:04

Dobrý den,
    možná mi něco nedochází, přešlápnout mi nepomoho tak se obracím na vás. Mám zaměstnance na DPP který byl v evidenci na ÚP (tj.hrubá mzda 4000,-- Kč) do 18.3.2012 jelikož jsme sepsali smlouvu na HP se zkráceným úvazkem tedy od 19.3.2012 s hrubou mzdou 4000,-- Kč. Teď si lámu hlavu nad výpočtem mzdy. DPP nedělal celý měsíc, tak dostane náhradu poměrem tj. (4000/22)*12=2182
    Má již podepsané prohlášení u DPP tak uplatňuje u DPP + bonus na 1 dítě taktéž.
    Nyní se mi jedná o HP. Do hrubé mzdy se mu dostane zbytek z 4000 (proč to neřešte)tj. 1818,-- Kc. Jak s výpočtem zdravotního a sociálního pojištění. Na úřadu práce mě ujistili, že pokud je zaměstnanec alespoň jeden den v evidenci tak pojištění platí stát. Takže výpočet na HP bude 1818 hrubého, soc. a zdr. nic a daň -285,-- Kč?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 4. 2012 18:12

Maxx (neregistrovaný)

Re: DPP při ÚP pak HP
      Danit budete dohromady. Při podepsaném prohlášení - daň pokryje sleva na poplatníka, jestli bude mít aspoň 4000 Kč - tak bonus na díte.

ZP - srazíte z 1818 Kč (HPP)
      SP - srazíte z HPP

Z DPP se nesráží, z HPP srazit musíte. MInimim ZP má pokryto úřadem práce (státem). I když v tomto bodě si moc jistá nejsem.

• 19. 4. 2012 21:38

RenataH (neregistrovaný)

za dobu, po kterou trval PP je potřeba srazit ZP z alikvotní části min. mzdy. Z 1818 Kč je určitě málo, musíte dopočítat

• 20. 4. 2012 7:47

Maxx (neregistrovaný)

Díky za doplnění, jsem si říkala, že to je nějaké divné. Zmált mě přechod z pojištěnce státu v průběhu měsíce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).