Re: DPP při ÚP pak HP
Danit budete dohromady. Při podepsaném prohlášení - daň pokryje sleva na poplatníka, jestli bude mít aspoň 4000 Kč - tak bonus na díte.
ZP - srazíte z 1818 Kč (HPP)
SP - srazíte z HPP
Z DPP se nesráží, z HPP srazit musíte. MInimim ZP má pokryto úřadem práce (státem). I když v tomto bodě si moc jistá nejsem.
Re: DPP při ÚP pak HP
Díky za doplnění, jsem si říkala, že to je nějaké divné. Zmált mě přechod z pojištěnce státu v průběhu měsíce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 4. 2012 16:04
Dobrý den,
možná mi něco nedochází, přešlápnout mi nepomoho tak se obracím na vás. Mám zaměstnance na DPP který byl v evidenci na ÚP (tj.hrubá mzda 4000,-- Kč) do 18.3.2012 jelikož jsme sepsali smlouvu na HP se zkráceným úvazkem tedy od 19.3.2012 s hrubou mzdou 4000,-- Kč. Teď si lámu hlavu nad výpočtem mzdy. DPP nedělal celý měsíc, tak dostane náhradu poměrem tj. (4000/22)*12=2182
Má již podepsané prohlášení u DPP tak uplatňuje u DPP + bonus na 1 dítě taktéž.
Nyní se mi jedná o HP. Do hrubé mzdy se mu dostane zbytek z 4000 (proč to neřešte)tj. 1818,-- Kc. Jak s výpočtem zdravotního a sociálního pojištění. Na úřadu práce mě ujistili, že pokud je zaměstnanec alespoň jeden den v evidenci tak pojištění platí stát. Takže výpočet na HP bude 1818 hrubého, soc. a zdr. nic a daň -285,-- Kč?