Re: kdy uplatnit DPH - moc prosím
To záleží na tom, kdy je rozhodný den. Tedy kdy bylo možno nejdříve zjistit základ pro výpočet bonusu. Předpokládám, že je to až v 01/2012 (zjistíte dle smlouvy) - pak by patřilo do 01/2012. Pokud by ale ve smlouvě bylo uvedeno něco jiného (ne až po vyúčtování za daný rok), pak postupujete podle smlouvy. Takže je jedno, že se bonus týká roku 2011, podstatné je, kdy bylo možno stanovit jeho výši, respektive, jak je to uvedeno ve smlouvě. Samozřejmě, pokud se jedná o bonus za rok 2011, pak musí být v účetnictví za 2011 dohadná položka.
Re: kdy uplatnit DPH - moc prosím
vedu DE a obrat byl dosažen v roce 2011, takže to asi patří 4,Q2011, když jsem to v daném čtvrtletí nepřiznala tak musím podávat dodat. daň. přiznání?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 4. 2012 8:00
Dobrý den,
v lednu 2012 jsem obdržela opravný daňový doklad z 12/2011 kde nám firma dává fin. bonus za r. 2011 za odebrané přílpravky (po dosažení určitého obratu za odebrané zboží). Kdy jsem měla uplatnit DPH? Za 4.Q2011 nebo 1.Q 2012.Už v tom mám zmatek.