Re: Plátce DPH - fve zelený bonus
jednou za kvartál se vystavuje faktura na E.ON (formulář dle požadavků E.On).. kromě dodávky do DS se také fakturuje zelený bonus, tj. ostatní vlastní spotřeba elektřiny - vystaví se faktura a odvede DPH ze všeho (i z vlastní spotřeby)... účtuji 311 x 602/343
vy jste povinni odvést DPH z "osobní spotřeby" a jelikož se tato "osobní" spotřeba uvádí ve faktuře EON, tak by mělo být vše o.k.. DPH je odvedeno.... něco jiného je, pokud by na faktuře byla jen dodávka do DS.... já dělám viz výše na základě rady daňaře
bude to varianta č. 1, já nemám fve, ale OSVČ, kterému to zpracovávám, takže nevím, zda mu chodí soukromě faktura z EOnu, ale určo to bude varianta 1... právěže ten E.ON jim dává prázdné formuláře faktur a oni doplní, kolik šlo pro osobní spotřebu a kolik do sítě, obojí zdaní DPH, takže v tomto nevidím problém
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 4. 2012 13:14
Dobrý den, poradíte mi prosím jak účtovat....:
provotovatel FVE se stal plátcem DPH, jak zaúčtovat v podvojném účetnictví doklad o použití a v jaké hodnotě, když část vyrobené energie spotřebuje pro vlastní potřebu.
Moc děkuji všem...