Re: STEREO a archív faktur
V kanceláři vystavuji fakturu.. do druhu v záhlaví uvádním RPDPD. Po té napíšu do položek o co se jedná a sazbu DPH. Po té dám převod do ZaP, zaúčtuji a když se pak podívám do archivu, tak to mám i s DPH, i přesto že jsem přenesla daň.povinnost, dala F10 a v účetním deníku a ZaP mám taky bez DPH. Děkuji moc
Děkuji moc paní Evičko, už jsem na to přišla, kde jsem dělala chybičku. Díky moc za ochotu.
Důležité je do poznámky jak je jedna hvězdička nad a pod.. kde se uvádí různé... já uvádím nad Fakturujeme Vám... pod uvádím Těšíme se na další spolupráci a takové ty řeči. Tak je ještě poznámka: nutno uvést §92... a po té se i na faktuře vytiskne rámeček pro odběratele, aby si sami dodanili. Docela jsem s tím mákla, ale přišla jsem na to :-) Přeji všem,áť to zmáknout.. Hezký den
STEREO a fakturace RPDP - poznatky
Děkuju za info za sebe i ostatní. Schválně jsem si to vyzkoušela a k Vašim poznámkám přidám ještě svoje poznatky. 1) U již používané firmy se mi sice do číselníku druhů při upgrade "samy" doplnily zkratky RPDPD a RPDPO, ale se zobrazením US (= účetnictví, sklady), takže ve fakturaci jsem je neměla přístupné. Musela jsem tedy to omezení US smazat, pak se ty druhy zobrazují = jsou přístupné všude, i ve fakturaci. 2) Tyto druhy RPDPD a RPDPO se mi kupodivu samy nedoplnily do číselníku znaků, tam jsem je tedy dopsala sama. 3) Při fakturaci na poli částka celkem je nutno dát F10 - pak se objeví ta tabulka pro RPDP. 4) Sazbu DPH ve fakturaci u té položky normálně zadat 5) Ano, jak píšete - v nějaké poznámce je potřeba vyvolat již předdefinovaný text pro RPDP - nebo si sepsat vlastní. Uff... zatracená RPDP :-( ale my účetní to zvládneme, co nám taky jiného zbývá ;-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 4. 2012 17:15
Prosím,vystavím fakturu vydanou ve stereo a když se podívám do archívu,padá mi to tam s DPH. Musím někde něco přepnout,aby to tak nebylo? Děkuji. Přenáším u všeho daňovou povinnost. Mám tedy vypnout že DPH dle §253? Děkukji všem, učím se v programu