Re: Exekuce na plat
Paní Jasná, já si zkusila dát jen tak cvičně ty exekuce do kalkulačky a vyšlo mi tohle:
Srážka činí 2772 pro přednostní pohledávky, srážka činí 1386 pro ostatní pohlednávky, pokud přednostní doručena po ostatní srazí se 1386 pro přednostní a 1386 pro ostatní pohlednávky.
Brala jsem modelovou mzdu 10 tis Kč, žádné závazky zaměstnance.
Tak jsem z toho jelen, tady mi to na třetiny nevychází.
Děkuju moc, Olina
Re: Exekuce na plat
Jak to že ne? Vychází to to dobře, pokud nemá žádné vyživované osoby (manželka, děti). Čistá mzda 10000 Kč. Odečte se nezabavitelná částka na povinného 5841,33 Kč. Zbývá 4158,67. Děleno třemi = 1386,22.
Jasná to myslela dobře, ale napsala to chybně. Nemá to být 1/3 a 2/3, ale 1. třetina půjde na nepřednostní, která přišla dříve a 2. třetina půjde na přednostní. Třetí třetina se nesráží.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 4. 2012 11:38
Dobrý den, prosím: srážím (zatím deponuji, čekám na nabytí právní moci) nepřednostní exekuci. Dnes přišla na zaměstnance další exekuce, přednostní. Budu zároveň srážet obě exekuce nebo budu čekat na doplacení té první? Děkuji, Olina