Re: Zdr. pojištění - dodpočet do minima
Odpovím Vám jen na část Vaší otázky - ano,ZP odvedete z rozdílu.
( za 19 dnů by mělo být odvedeno z min. VZ 5067.-)
Že má jen 946.- za 19 dnů nemohu odpovědět,nevím jak jste k tomu došla. Také není z dotazu jasné, zda 19.4. končí p.p. ? Za dobu od 1.4. - 19.4. má nárok na mzdu, dobu přečerpané dovolené převedete na NV , z toho odvedete alikotní část ZP.
Přeplacenou náhradu mzdy srazíte v hrubé mzdě v náhradách a tím mu zároveň vrátíte i srážku za ZP a SP .
No tedy to je kovbojka, horší než jsem čekala.
měl mzdu za 1-19.4. 105,5 hod. 10.022 Kč
přesčas 1,5 hod. 36,- Kč
Svátek 759,- Kč
Přeplacená dovolená 13 dnů -.9.871,- Kč
Doplatek do min. VZ ZP 4.121,- Kč
Nevím jak s Vaší radou : " přečerpanou dovolenou převedete na NV ? "
asi to nebude jednoduché vysvětlit, že ? Jdu hledat nějaké rady do publikací, ale už jsem tam kopala, a takového jsem nic neviděla ....I tak díky moc.
Máte-li něco o ZP, tam byste mohla najít radu ( příklad). V našem SW si to převede samo. Dle mého názoru špatně použije nyní platný průměr na srážku, já bych srazila průměrem, který byl použitý při čerpání. V době , kdy měl dovolenou, např. 2.1.-6.1.,to je 5 dnů, je 5 dnů NV ( VZ = 8000/31x5).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 4. 2012 12:28
zaměstanenc pracoval do 19.4. ....měl přečerpáno 13 dnů dovolené. Po zúčtování všech položek byl vyměřovací základ ZP 946,- kč ....
Poočítám 8000/30 kal. dny ? x 19 odporacovaných = 5067 Kč mi vyjde minimální vyměřovací základ ?
Od 5067 odečtu 946, které mi vyšly z mzdy a z rozdílu 4121 odvedu ZP .
Ještě jsem to nikdy nedělala, tak prosím o potvrzení nebo opravu mých výpočtů.