Re: Příležitostná výpomoc starob. důchod
Když to bude mít 1x za rok, tak vypisuji jen VPD a k tomu dohodu o prov.práce, nikam nehlásím a nic neodvádím. Nesmí mít ale jiný příjem,za celý rok jen starobní důchod.
Teď mě napadlo, že na DPP se neodvádí a nic nehlásí jen do 10tis., tak bych použila jen ten VPD a tam napsala o jaké práce se jedná. V minulých letech jsem použila vždy jen VPD, teď jsem se nechala splést, těch změn je tolik, že nám z toho narostou i dvě hlavy.
Já bych to jako DPP nechtěla uvádět, protože to spadá do hlášení za rok, které se podává v následujícím roce. Potřebuji pouze "Nějakou" smlouvu, ale neznám přesné náležitosti, co tam musí být obsaženo. A ta by byla přiložena k pokladníku dokladu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
23. 4. 2012 16:09
Dobrý den, prosím o radu, zda při příležitostné výpomoci musí být sepsána dohoda o provedení práce? Já si myslím, že ne, jen si nejsem jista. A také bych potřebovala poradit, jaké jsou náležitosti při sepsání smlouvy (nemám na mysli DPP ani DPČ). Děkuji.