Re: plánované těhotenství
pokud jdete na IVF, tak to neznamená, že se bude jednat o rizikové těhotenství, to určí lékař (sama jsem zdárně po IVF otěhotněla a pracovala jsem až do poslední dne, kdy to šlo :-)
pokud otěhotníte, bude se Vám PPM počítat z vyměřovacího základu (tzn. z toho, co jste odpracovala, nikoliv z nemocenské)
pokud neotěhotníte a dáte výpověď, budete mít nárok na plnou výši podpory v nezaměstnanosti (u skončení PP dohodou je podpora krácena)
no a pokud byste otěhotněla, když budete na ÚP, tak Vám bude od porodu náležet rodičovský příspěvek, mateřská bohužel ne
"V případě, že uchazeč o zaměstnání před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání bez vážného důvodu ukončil poslední zaměstnání sám nebo dohodou se zaměstnavatelem, činí procentní sazba podpory v nezaměstnanosti 45 % průměrného měsíčního čistého výdělku"
díky za doplnění, vím, že na dohodu je krácení na ÚP, u výpovědi jsem si jistá nebyla... :-)) Tak jsem zase o něco chytřejší :-) Pěkný den
Děkuji za Vaše odpovědi. Nějak jsem to ještě nemusela řešit a těch zákonů a vyhlášek je nějak moc. Pracuji od školy nepřetržitě. v posledním zaměstnání jsem přes 5 let, ale máme dosti stresovou práci, takže mi jde o to, že buď otěhotním a půjdu na mateřskou, nebo budu muset z práce odejít (abych vůbec otěhotnět mohla - protože stres je docela zabiják)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
23. 4. 2012 20:23
Dobrý den, prosím o radu. Jsem zaměstnaná a v současné době na nemocenské. Zároveň stimuluji na IVF (umělé oplodnění). Pokud se mi podaří otěhotnět, bude se jednat o rizikové těhu a do práce už možná celé těhotenství nepůjdu. Z jaké částky se mi bude vypočítávat rodičovská, popř. PPM ? z původního platu, nebo jen z těch 60% a méně? také by mě zajímalo, pokud bych neotěhotněla a dala výpověď, zda bych měla nějaký nárok na podporu v nezaměstnanosti. Poslední dotaz zní, pokud bych přišla do jiného stavu jako nezaměstnaná, měla bych nárok vůbec na nějakou dávku ?
Děkuji za odpovědi a přeji hezký den,