Tři tečky, co Vy na to, prosím...
>Soud schvaluje oddlužení dlužníka plněním splátkového
>kalendáře. V usnesení je uveden plátce příspěvku na
>péči a naše firma, která má provádět srážky v rozsahu
>dvou třetin čisté mzdy bez odečtení základní
>nepostižitelné částky.
>Dlužník je u nás zaměstnán na DPP /cca 2.300,- Kč/. Z
>pročítání starších dotazů jsem pochopila, že jde o
>peněžitou pohledávku, která se odvádí celá, tedy v našem
>případě ty dvě třetiny?
>
Re: Tři tečky, co Vy na to, prosím...
Při oddlužení plněním spl. kalendáře žije dlužník 5 let ze zákl. nezabav. částky + max 2920 Kč, vše ostatní jde na dluhy a je jen na soudu, jak postup upraví, aby toho bylo dosaženo. Pokud máte určeno, že máte odvádět 2/3 z celé čisté "mzdy", tak se podle toho zařiďte. Na vašem místě bych ale soudu napsal, že nejste plátcem mzdy, ale vyplácíte odměnu na základě DPP. Zákonodárce příjem z DPP nepochopitelně nevnímá jako opakující se plnění za závislou činnost (tj. jako obdobu mzdy), ale jeko jednorázový příjem, jinak by DPP nechyběla mezi "mzdou a jinými příjmy" (§ 299 OSŘ). Proto se příjem z DPP nepostihuje "srážkou ze mzdy a jiných příjmů", ale "postižením pohledávky", kde se žádná srážka nepočítá.
Re: Tři tečky, co Vy na to, prosím...
V poslední větě: Příjem z DPP se postihuje "přikázáním jiné peněžité pohledávky", už jsem z toho všeho "postižení" (z)blb.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
24. 4. 2012 11:09
Soud schvaluje oddlužení dlužníka plněním splátkového kalendáře. V usnesení je uveden plátce příspěvku na péči a naše firma, která má provádět srážky v rozsahu dvou třetin čisté mzdy bez odečtení základní nepostižitelné částky.
Dlužník je u nás zaměstnán na DPP /cca 2.300,- Kč/. Z pročítání starších dotazů jsem pochopila, že jde o peněžitou pohledávku, která se odvádí celá, tedy v našem případě ty dvě třetiny?