Re: Prohlášení poplatníka
Prohlášení nesmíte mít podepsané současně u více zaměstnavatelů najednou, ale nic vám nebrání je během roku podle potřeby střídat a není to ani na závadu vůči případnému daňovému přiznání.
Tam kde budete chtít podpis zrušit musíte tuto změnu uvést v podepsaném prohlášení.
No, pokud to zákon umožnuje, tak není možné to zaměstnanci odpírat jenom proto, že to komplikuje práci účetní. To už je problém té účetní a ne zaměstnance. Myslím, že jsou horší věci, které by měla účetní zvládnout, a ne si pohlídat jenom zadání do počítače - je a nebo není podepsané prohlášení, protože ostatní si udělá už program sám.
já nevím jak vy, ale v programu mi stačí pár kliknutí, do mezd a do personalistiky a do karty zaměstnance změním podepsal ano na podepsal ne, je to otázka velice krátké doby, vše ostatní už zařídí program sám, jenom při zpracování mezd to raději zkontroluji, což je také otázka okamžiku
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 4. 2012 13:11
Lze kombinovat v průběhu 1 roku uplatnění slevy na poplatníka? Np. v dubnu mám souběh 2 zaměstnání u 2 zam-elů: hlavní a DPP. Prohlášení podepišu jen u DPP, pak v 5/12 jen na hlavní atd.V 2/2013 si podám DP, uplatním 12 x slevu na poplatníka.Bude to OK? Uvádí se to někam na formuláři Prohlášení? Musí být 2 - každý pro jiného plátce? Děkuji