Re: Redukční hranice nemoc
Na pásce žádný takový údaj nevidím. Rád si to vypočítám sám, ale nemám vůbec představu jak na to.
Musíte znát hodinový průměr, spočítaný ze IV.Q 2011. Při tomto příjmu žádné redukční hranice znát nepotřebujete, RPHV bude 90%. Z toho se platí 60% za každou hodinu, která vám v důsledku nemoci odpadla, mimo prvních 3 dnů. Předpokládám, že pracujete po 4 hodinách Po-Pá, tedy dostanete zaplaceno 60 hodin.
Omlouvám se, počítala jsem náhradu do konce měsíce, ale vy dostanete jen do 27.3., pak bude 3 dny platit OSSZ. Zaměstnavatel vám tedy zaplatí jen 48 hodin. Tedy minimálně 48,10 x 0,90 x 0,60 x 48 = 1247,- Kč.
Váš pravděpodobný hodinový průměr by měl být nepatrně vyšší než minimum.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
25. 4. 2012 13:46
Dobrý den, jsem laik při výpočtech náhrady za nemoc. Mám zkrácený úvazek 4200 Kč/měsíc. Úvazek 4 hodiny denně. Od 7.3. jsem nemocen do 31.3.2012. Jak vysokou náhradu mohu očekávat od svého zaměstnavatele? Moc děkuji za příspěvky a rady