Re: Redukční hranice nemoc
Na pásce žádný takový údaj nevidím. Rád si to vypočítám sám, ale nemám vůbec představu jak na to.
Musíte znát hodinový průměr, spočítaný ze IV.Q 2011. Při tomto příjmu žádné redukční hranice znát nepotřebujete, RPHV bude 90%. Z toho se platí 60% za každou hodinu, která vám v důsledku nemoci odpadla, mimo prvních 3 dnů. Předpokládám, že pracujete po 4 hodinách Po-Pá, tedy dostanete zaplaceno 60 hodin.
Omlouvám se, počítala jsem náhradu do konce měsíce, ale vy dostanete jen do 27.3., pak bude 3 dny platit OSSZ. Zaměstnavatel vám tedy zaplatí jen 48 hodin. Tedy minimálně 48,10 x 0,90 x 0,60 x 48 = 1247,- Kč.
Váš pravděpodobný hodinový průměr by měl být nepatrně vyšší než minimum.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 4. 2012 13:46
Dobrý den, jsem laik při výpočtech náhrady za nemoc. Mám zkrácený úvazek 4200 Kč/měsíc. Úvazek 4 hodiny denně. Od 7.3. jsem nemocen do 31.3.2012. Jak vysokou náhradu mohu očekávat od svého zaměstnavatele? Moc děkuji za příspěvky a rady