Re: Ev.list starobní pracující důchodce
>velice Vás prosím o radu. Mám jednu zaměstnankyni.
>Je od 14.7.2012 starobní důchodce. Mám u ní ELDP od
>1.1.2011-30.4.2011 s VZ , ten jsem odeslala, když žádala
>o důchod. Pak mně program nabízí 1++ od 1.5.2011 d6
>13.7.2011 74 dnů VZ 0. A pak nic…
>Nevím jak se to v tomto případu dělá… Myslím, že od
>14.7.2011 by mělo být D ale který VZ (podle mzdového
>listu od-do?)
1++ 1.5.-13.7. VZ nic
1D+ 14.7.-31.12. VZ - výdělek od 1.5. do 31.12.
Ještě jedna technická - prosím, podívejte se na vaši včerejší zprávu o ELDP, vyoučená doby byla špatně (asi jsem si myslela, že květen má 30 dní) Moc se omlouvám. Asi nejsem zas takové zlatíčko, co ?
>
Re: Ev.list starobní pracující důchodce
Děkuji , jste milá. Ono to není tak těžké, jenom člověk občas musí vědět, kolik má který měsíc dnů :-) (včera jsem plánovala dovolenou podle kalendáře r.2011 a divila jsem se, že mi to nevychází).
křížky se dělají v měsících, kdy celý měsíc není pojištění (tj. RD, nepl.volno), vykřížkované měsíce a dny musí dát dohromady 365 (366) dní (pokud PP trvá celý rok), MD je vyloučenou dobou do dne před porodem. U důchodců, kterým děláte ELDP v průběhu roku pro přiznání důchodu, potom na další ELDP píšete příjem za celý zbytek roku do 2.řádku, na 1. je doba do přiznání důchodu, na 2.po něm.
Složitější případy hledám v metodické pomůcce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
26. 4. 2012 8:49
velice Vás prosím o radu. Mám jednu zaměstnankyni. Je od 14.7.2012 starobní důchodce. Mám u ní ELDP od 1.1.2011-30.4.2011 s VZ , ten jsem odeslala, když žádala o důchod. Pak mně program nabízí 1++ od 1.5.2011 d6 13.7.2011 74 dnů VZ 0. A pak nic…
Nevím jak se to v tomto případu dělá… Myslím, že od 14.7.2011 by mělo být D ale který VZ (podle mzdového listu od-do?)