Re: dodatečné nebo opravné DP?
Pokud jste jen zaměstnaná, tak si podáte řádné DP. Vy nemusíte dodržet termín do 31.3.resp.2.4.V účtárně vám vystaví potvrzení o ročním zúčt.daní s výsledkem,který spočítali a vy si na základě tohoto potvrzení uděláte řádné DP, a přidáte si tam to pojištění a úrok z úvěru. K těm úrokům a ŽP většinou chtějí kopii smlouvy, tak bych jim to tam dodala.
Re: dodatečné nebo opravné DP?
Připojuji se ještě ke stejnému dotazu: Do kterého řádku DAP napíšu daň, kterou mi z RZD vrátil zaměstnavatel? 84 nebo 85 nebo jinam? Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
26. 4. 2012 10:14
Účetní mi udělala roční zúčtování daně. Ale máme mzdovou účetní u nás a účetní, co dělá daňové zúčtování v jiném městě. A jak si to holky přeposílaly, tak jí naše účetní nedala všechny podklady a já jsem teď zjistila, že mi neuplatnili odčitatelné položky - životní pojištění a úroky z úvěru na bydlení (a to je uplatňuji již několikátý rok a všechno jsem řádně v termínu naší účetní doložila). Naše mzdovka mi řekla, že si můžu podat sama daňové přiznání - jak to ale je, když už je to teď po termínu? Budu podávat řádné, dodatečné nebo opravné? Nevím, co je správně?
Děkuji za radu.